Запропонувати міському голові Черкас Сергію Одаричу підписати договори суперфіції з людьми, які отримали ділянки в мікрорайоні «Поляна» поблизу мікрорайону «Луначарський» – таке рішення тимчасової комісія озвучив під час сьогоднішньої сесії міськради її голова Ярослав Нищик.

Водночас від себе він запропонував звернутися до правоохоронних органів з проханням з’ясувати обставини виділення там земельних наділів.

На сесію прийшли також люди, які мають земельні ділянки в цьому мікрорайоні. Частина з них поводилася дуже емоційно і навіть погрожувала, що, якщо їхні питання не будуть вирішені, з’являться на сесію із автоматами і всіх перестріляють.

Депутати після бурхливого обговорення ухвалили рішення прийняти висновки комісії до відома.

Як пояснив кореспонденту «Прочерку» депутат Андрій Більда, він, а точніше його дружина, був одним із тих, хто придбав земельну ділянку в мікрорайоні «Поляна» за 12 тисяч доларів.

– Десь у 2008-2009 роках у мікрорайоні «Поялна» було виділено 44 земельні ділянки, розміром до 10 соток. Як з’ясовується тепер, ці ділянки отримали депутати міськради тодішнього скликання. Із ними комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» (на той час його очолював Олексій Гужва, який згодом став заступником міського голови) уклало інвестиційні договори на забудову цих ділянок. Після цього колишні власники попродавали свої ділянки за великі суми, приблизно 12 тисяч доларів, оскільки ці угоди досить сумнівні, офіційно досі не затверджені, – заявив Андрій Більда.

Також пан Більда зауважив, що морально розпрощався із 12 тисячами доларів і сподівається, що ситуацію буде вирішено відповідно до закону.

Ухвалити остаточне рішення, підписувати договори з новим власниками чи ні, мусить міський голова. Як зазначалося на сесії, ці люди не брали участі в жодних незаконних оборудках, почали облаштовувати свої ділянки, а дехто навіть побудував там будинки.

реклама

Коментарі  

 
+16 #1 незнайка 02.04.2015 13:43
неужели только сейчас узнали что в стране было и есть законодательств о по земле В такое трудно поверить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100