green Випускник НТУУ "КПІ" Віктор, чиї роздуми «Я себе не бачу в цьому місті» опублікував нещодавно «Прочерк», на своєму блозі відповів на коментарі, котрі з’явилися після публікації. Остання ж стала для нього несподіванкою.

«В коментарях можна побачити, який я поганий і т. п… Моя думка про Черкаси є суб’єктивною, і якщо я не люблю це місто, зовсім не означає, що воно є втіленням пекла.  Я не журналіст і не претендую на об’єктивність у цьому питанні. Ця стаття (якщо мою спонтанну писанину можна так назвати) призначалась для публікації в моєму ЖЖ, який читає вельми невелика кількість людей. Тому я собі дозволяю висловлювати власні думки майже без огляду на політкоректність… Запис мав акцент саме на моєму Дні народження, а не на любові/ненависті до Черкас…» - пише Віктор.

На коментар, у якому йдеться про те, що «в багатьох немає матеріальної можливості вчитися в інших містах», Віктор відповідає: життя в Києві не набагато дорожче, ніж в Черкасах.

Студент КПІ визначився, що у рідні Черкаси вертатися не варто...

Студент КПІ визначився, що у рідні Черкаси вертатися не варто...

«Гуртожиток обходиться у 81 грн/місяць, продукти в супермаркетах коштують майже стільки ж. Одяг, за бажанням, можна купити  і в Черкасах. Проїзд на потязі за студентською знижкою коштує лише 11-12 грн».
На закиди щодо його самооцінки, мовляв, хоче відразу посаду керівника і 5000 «зелених», хлопець пише: «Я ніде в записі не згадував про такі стартові умови. Трьох тисяч гривень для початку цілком достатньо. Акцент був зроблений на іншому — в Черкасах заробітна плата має низьку «стелю» навіть після кількох років стажу».

А на відгук щодо очікувань роботодавців «з короваєм» коментує: «Я НЕ шукаю роботу в Черкасах. Для цікавості глянув, які є вакансії…
Цілком може бути, що відповідні вакансії є. Просто Черкаси — погано інтернетизоване (в інформаційному плані; провайдерів з адекватними цінами цілком достатньо) місто. Ось, власне, і все, що я хотів зараз сказати. Сумніваюсь, що цей запис потрапить до ресурсу. Хоча хочеться, щоб редактори більш продумано копіювали текст».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Ясен красен 13.07.2011 17:28
И так ясно, что в Черкассах не будет з/п как в Киеве, это как сравнить Екатеринбург и Москву - люди едут в Москву даже на небольшую зарплату стартовую чтоб набраться опыта и покрутиться + там намного больше возможностей, подъём в плане з/п намного быстрее, чем в провинции. Поэтому, если есть амбиции - вали в Киев, если думаешь что таких как ты там много - сиди тут и не рыпайся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Віктор 13.07.2011 16:20
Сергію, перечитайте уважніше: "після кількох років стажу".
IMHO, в Черкасах немає таких перспектив, як у Києві.

Я маю на увазі, що нехай стартова зарплата і не дуже відрізняється.
Але, маючи 2 роки стажу у програмуванні на Java/C++, можна знайти роботу із зарплатою $2500/3000.

Я можу помилятись, але сумніваюсь, що в Черкасах платитимуть так само.
І щодо останнього абзацу.
В попередній статті я написав, що мені ще потрібно досить багато вивчити, поки перебуваю в Черкасах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Лариса 13.07.2011 14:17
Цілком погоджуюся з автором статті, що в Черкасах заробітна плата має низьку «стелю» навіть після кількох років стажу».Я в цьому впевнилася на собі. за 7 років мого досвіду роботи заробітна плата зросла на 350 гривень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 анонім 13.07.2011 09:25
Да! Це правда зарплата не відповідає тим вимогам роботодавців!!!
А би на шару все робили і ще й без виходних!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Крук 13.07.2011 09:20
Та лад, не переймайся, хороший програміст може жити хоч в Кацапетівці і працювати на роботодавців за океаном в "C++ та Java", для цього потрібно лише доступ до мережі інтернет і бажання самовдосконалюв атися.
На щастя, політико-економічна ситуація в країні майже не впливає на розвиток іт-сфери.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Сергій Кузляєв 13.07.2011 09:15
«Я ніде в записі не згадував про такі стартові умови. Трьох тисяч гривень для початку цілком достатньо. Акцент був зроблений на іншому — в Черкасах заробітна плата має низьку «стелю» навіть після кількох років стажу».

Як ви можете стверджувати про "стелю", коли навіть і дня не пропрацювали у Черкасах?
Більше того, молоді ІТішники можуть спокійно заробляти у Черкасах від 2500 грн. на місяць. Я думаю, для старту це пристойно.

Опустіться на землю і йдіть з рештою працювати, а не нюні розпускаєте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Петро 13.07.2011 09:14
Я плакалЪ.... :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100