Заяву Соснівської районної ради про ніби існування районної ради, незважаючи на чинне рішення про їхнє не утворення, у черкаській мерії вважають «агонією деяких посадовців районної ради». Адже, на переконання юристів міськвиконкому, усі дії міської влади якраз і направлені на  безперебійне надання соціальних послуг населенню. А найголовніше — минулого тижня Вищий адміністративний суд України поставив у цьому питанні юридичну крапку. Тож питання про існування районних рад у Черкасах де-юре і де-факто не повинно стояти, інформує прес-служба черкаської мерії.

У відділі правового забезпечення МВК вважають, що автори заяви намагаються перевести розмову про існування чи не існування районних рад у площину юридичної казуїстики, використовуючи при цьому різні норми закону. У свої заяві Соснівська районна рада посилається лише на два закони — «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Однак, як стверджують правники, чинне законодавство не обмежується лише цими законами, існує ще й Конституція України, Цивільний кодекс України та й інші нормативні акти. Саме на підставі цих законодавчих актів Вищий адміністративний суд ухвалював своє рішення, яке є остаточним.

У призмі суперечок...

У призмі суперечок...

Приміром, Конституцією України встановлено, що питання організації управління районами в містах належить до компетенції міських рад.  У мерії радять колегам із Соснівської районної ради уважно читати й інші законодавчі акти, а також бути обережними у своїх висловлюваннях, які можуть ввести в оману жителів Черкас.

На думку чиновників міськвиконкому, заяви, на кшталт тих, що «штампують» у Соснівській районній раді, може завдати шкоди, оскільки люди не знатимуть, куди звернутися за наданням субсидії чи як приватизувати житло.

Більше того, виникає питання і щодо рівня кваліфікації  осіб, які готували (чи давали завдання писати) цю заяву. Оскільки керівники Соснівської районної ради уже довгий час залишаються без свого вищого керівництва. У зв’язку із закінченням строків повноважень рад, голова, який був депутатом районної ради, не може здійснювати повноваження. Така ж саме ситуація і з заступниками голови районної ради, які також були депутатами. Рішення Вищого адміністративного суду фактично позбавляє районні ради керівництва, що призводить до того, що жодного з працівників ради не можуть підвищити по рангу, перевести на іншу посаду, надати відпустку тощо. Нині мерія вимушена вишукувати юридичні можливості, щоб віднайти таких посадових осіб, котрі зможуть виконувати такі повноваження.

—   Минулого тижня я вже попереджав, що, ймовірно, деякі люди з районних рад нагнітатимуть ситуацію довкола питання існування районних рад. Звертаюся до працівників обох районних рад не піддаватися на істерію осіб, які з останніх сил намагаються учепитися за свої крісла, а працювати спільно у питанні формуванні нової структури, — говорить керуючий справами МВК Микола Кудрявцев.

За його словам, зараз йде нормальний, робочий процес між працівниками Соснівської і Придніпровської районних рад та міськвиконкомом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100