реклама

реклама

Надання дороговартісної, але життєво необхідної послуги з гемодіалізу (очищення крові) хворим із хронічною нирковою недостатністю має стати питанням державного рівня. Про це заявив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час сьогоднішньої прес-конференції, спільної з радником Президента України, головою парламентського комітету з охорони здоров’я Ольгою Богомолець.

На думку Юрія Олеговича, відповідно до європейської практики, Міністерство охорони здоров’я мало б, зокрема, визначити ціни на цю процедуру й фінансувати її. Натомість, бюджет фінансує лише придбання витратних матеріалів, а не саму процедуру.


– Ця проблема – не лише Черкаської області, але й усієї України. Підтримка з боку Міністерства є, але його робота в цьому плані, на мою думку, недостатня, – вважає Юрій Ткаченко.

За словами Ольги Богомолець, Антимонопольний комітет блокує певні кроки Мінздраву. Три місяці тому АМК провів круглий стіл, за результатами якого в Міністерство охорони здоров’я було передано певні вимоги. Міністерство має прорахувати собівартість послуг і створити державну програму фінансування гемодіалізу, відповідно до якої виділяти кошти для лікування кожної людини. За даними АМК, вартість процедури гемодіалізу, яку сплачують у різних областях, завищена де у 30, а де й у 60 разів.

– Сплата собівартості має бути гарантована державою. Хто хоче отримувати більш дорогу процедуру – може це зробити за свої кошти або за кошти спонсорів, – переконана пані Богомолець.

У планах парламентського комітету з охорони здоров’я – також створення робочої групи й проведення круглого столу з питань оновлення законодавства з трансплантації органів, у тому числі нирок.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Ларс 19.05.2015 21:54
А чому на такій прес- конференції , коли зібрались " такі люди" , йшла мова про міфічні "завищення вартості у 30, у 60 разів у різних областях " ? Чому прямо не сказати конкретні цифри для нашої області? !
Цікаво було б подивитись, як близькі, або знайомі цих високопосадовці в ( або не дай Боже вони самі) , відчули б різницю обслуговування " по собівартості" гемодіалізу в обласній лікарні і " більш дорогу процедуру" у фрезеніусі. мені здається , що про свої кошти, або про кошти спонсорів не йшлося б. І так із тижня в тиждень, із місяця в місяць, із року в рік, виборюють своє право бути ЛЮДЬМИ і отримувати якісні послуги, що дають життя до наступного сеансу всі ті, хто на гемодіалізі. . . А чинуші поговорили, журналісти " состряпали" статейку, поставили всі галочку і пішли займатись своїми справами далі. . .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100