реклама

реклама

Жителька Черкас Тетяна Буртна сьогодні виступила з трибуни міської ради, сподіваючись домогтися бюджетного відновлення фінансування процедури гемодіалізу в центрі «Фрезеніус». Для сім’ї Тетяни Борисівни підтримання життя її сина Артема через гемодіаліз коштує 1300 доларів на місяць. Таку суму родина змушена сплачувати щомісяця з кінця травня.

Буртна

Гемодіалізу – надзвичайно дорогої, але необхідної для виживання процедури потребують деякі пацієнти з хворобами нирок.

– Я прийшла, щоб звернути вашу увагу на долю 3 відсотків людей, які проживають у нашому місті й потребують вашої допомоги, – сказала Тетяна Борисівна на сесії. – Я прошу вас підтримати фінансування процедури гемодіалізу в діалізному центрі «Фрезеніус» моєму 29-річному синові Буртному Артему Германовичу, 26-річній невістці Бушеліт Імен Амарівні, а ще 30-річному Марченку Ігорю Миколайовичу і 44-ом жителям міста, які вже отримують гемодіаліз, але з 1 жовтня не забезпечені державною субвенцією.

Син та невістка Тетяни Борисівни хворіють на цукровий діабет І типу (тяжкий перебіг) з дитинства. Це – складне аутоімунне захворювання, яке потребує високотехнологічної медичної допомоги, особливо коли хворобі 20 років і більше.

– Це 20 років болю, страждань, злетів, падінь, навчання, здобування професії й шаленого бажання жити і бути корисним суспільству... – сказала Тетяна Буртна. – Сьогодні в Черкасах уже є найновіший гемодіалізний центр «Фрезеніус». Але з якихось причин черкасці не можуть ним скористатися. Ви, депутати, здатні допомогти цим людям вижити і дочекатися завершення медичної реформи, дозволу на трансплантацію нирки від мертвого донора.

За словами Тетяни Борисівни, сьогодні недосконалість законодавства України, незавершеність медичної реформи, відсутність відповідальності за невиконання попередніх програм, неузгодженість та непослідовність різних рівнів влади та скликань рад призвели до ситуації, коли люди, які потребують гемодіалізу, залишилися без фінансової підтримки.

– Я вас дуже прошу дати можливість нашим дітям жити! – закликала Тетяна Буртна депутатів.

Проте, сьогодні сесія міської ради розглядала лише земельні питання, зробивши виняток тільки для виділення 12 млн грн для ОСББ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100