Які можливості українських журналістів щодо об’єктивного висвітлення того, що відбувається на фронті та на теренах «ЛНР» і «ДНР», обговорювали учора українські журналісти під час семінару в Черкасах.

Власний кореспондент опозиційної російської «Нової газети» Ольга Мусафірова розповіла про високі стандарти журналістської роботи в її виданні: тамтешні кореспонденти покликані правдиво показувати, що це за війна, хто її розв’язав та як її сприймають з обох боків фронту.

– Мої колеги дуже люблять свою батьківщину – Росію, але знаходять у собі сили писати про неї правду. І я на їхньому тлі не маю права брехати про свою країну, – наголосила Ольга Мусафірова.

Пані Ольга розповіла про свою поїздку до окупованого Новоазовська, куди вона возила волонтерський вантаж для дитячого будинку-інтернату. Там їй довелося спілкуватися і з пересічними людьми, і з представниками адміністрації.

– Ми в Україні звикли дорікати цим людям тим, що вони не виїхали з окупованих територій. Й тільки тоді, коли намагаєшся поставити себе на їхнє місце, починаєш розуміти, як це важко зробити, маючи сім’ю, хворих або немічних родичів, налагоджений побут. Люди постають перед вибором: облишити все і виїхати чи отримали від співвітчизників тавро «зрадника». Приблизно так було у часи Другої світової війни. Ті, хто евакуювалися за Урал, звинувачували тих, хто залишився на окупованій території у «зраді». Але ж багато хто не зміг виїхати. Їм теж треба якось жити, їм треба, щоб із крану текла вода і щоб було світло. Це хтось має забезпечити. Вони – зрадники? – запитує журналістка.

Ольга Мусафірова каже, що журналісти покликані відповісти на запитання: «Чи зможемо ми будувати єдину країну із жителями Донбасу, чи вони стали відрізаним шматом? Чи зможемо ми знайти спільну мову з людьми, які й далі живуть згадками про Радянський Союз? Ми дивитимемося на них через приціл чи шукатимемо в тих те, що зможе затягнути тріщину між нами?»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Прокурор 05.06.2015 11:25
Цитую незнайка:
БЕЗОТВЕТСТВЕННО СТЬ как процветала так ничего и не поменялось

Не переживай ты так! Да, сейчас безответственно сть рашки пока еще процветает, но Пу ***ло-ло и его компашка обязательно ОТВЕТЯТ за все в Гааге!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 незнайка 05.06.2015 10:53
БЕЗОТВЕТСТВЕННО СТЬ как процветала так ничего и не поменялось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Українець 05.06.2015 09:55
Як кажуть в Одесі, "ето двє большиє разніци" - коли російські "знаходять мужність" написати погане про свою армію, яка є окупантом на чужій землі - і коли українські журналісти раптом починають жаліти тих, хто кричав "Путін, пріді!" і допомагав чужій армії.
Якщо у Мусафірової в ліфті хтось нагадить, вона теж закликатиме не чіпать того, хто гадив, бо це - "падьєзд, гдє он іспокон вєков живьот"? І мішатиме дільничному мєнту зайти в під'їзд, щоб той накрутив вухо "лфтогадільщику"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100