реклама

реклама

Чи треба брати в зону військових дій захисне спорядження, чому жінкам-журналістам на війні працювати легше і чи варто медійникам взагалі їхати на територію, підконтрольну сепаратистам, ці та інші професійні моменти обговорювалися під час семінару, який Національна спілка журналістів провела для колег у Черкасах напередодні Дня журналіста. Захід відбувся за сприяння Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» та народного депутата України Максима Полякова.

У рамках семінару відбулася презентація книги «100 днів полону» за участі автора Валерія Макєєва (справа)

У рамках семінару відбулася презентація книги «100 днів полону» за участі автора Валерія Макєєва (справа)


За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, для черкащан – це насамперед можливість перейняти досвід у тих досвідчених колег, які вже неодноразово побували в зоні АТО та можуть поділитися своїми спостереженнями. Зокрема, участь у заході взяли журналістка ТСН «1+1» Євгенія Цвєтанська (читайте ТУТ), власкор російської «Новой газеты» в Україні Ольга Мусафірова (читайте ТУТ), харківський журналіст Роман Черемський та черкаський правозахисник Валерій Макеєв, які кілька місяців провели в полоні ЛНР.

Цікаво, що журналіст Роман Черемський, котрий 133 дні пробув у полоні, категорично не радить колегам їхати на Схід.

За словами Романа Черемського, статус журналіста нікого не рятував, оскільки українських журналістів за лінією фронту ненавидять: «через цих писак у країні все й розпочалося». Водночас Роман закликав журналістів до виваженості в підготовці матеріалів про події в АТО: будь-яке необережне слово може або стати джерелом розвідницької інформації для супротивника, або викликати спалахи агресії в окремих польових командирів. Особливо бійців з обох боків дратують вигадки людей, які пишуть про війну на підставі чуток і власних вигадок...

– Спроби звільнення полонених часто зриваються, і їх відправляють назад за ґрати. Щодо нас навіть сумнівалися, чи не розстріляти нас, щоб не було зайвого клопоту. Зате коли ми нарешті перетнули перший український блокпост, з’явилося дивовижне відчуття, яке потім не минало кілька днів. Зникла вся депресія, і її замінило відчуття повного, безмежного щастя, – згадує журналіст.


На заході було презентовано книжку Валерія Макеєва «100 днів  полону», яку разом з іншими професійними виданнями отримали учасники семінару. Подарувати журналістам професійну літературу, зокрема, книжку «Война на три буквы» авторів «Української правди», «Фокуса» та «Інсайдера», а також фотоальбом про події Євромайдану, виданий телеканалом «1+1», вдалося завдяки допомозі народного депутата Максима Полякова.

Як розповідає нардеп, котрий був безпосереднім учасником подій столичного майдану та координатором черкащан, він не раз бачив, у яких небезпечних умовах доводиться працювати журналістам.

– І під час подій майдану, і зараз, під час війни на Сході дуже важливо, щоб журналісти могли показувати людям правду. Але в  той же час важливо, аби вони не наражалися на небезпеку. Для цього потрібно переймати досвід і навчатися. Саме тому ми вирішили підтримати захід, який допоможе черкаським журналістам озброїтися необхідними знаннями, – коментує Максим Поляков, голова Черкаської обласної організації партії «Народний фронт».

Під час семінару перший секретар НСЖУ та голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко вручив спілчанські нагороди кільком колегам, зокрема, фотокору газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову, журналісту інтернет-видання «Прочерк» Назарію Вівчарику та журналістці видання «Дзвін» Тетяні Воронцовій.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 ЛВВ 06.06.2015 15:04
Прочитайте його книжку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 стабилизец 05.06.2015 20:17
Цитую Сусик:
Кому война, а кому карьера и бизнес на войне... Этот товарищ по внешнему виду, когда вернулся с плена, лучше выглядел чем после санатория.
Следом должны выйти мемуары Мамалыги, художественные фильмы от Воротника и т.д.

адназначна, издавай-не издавай, пиарься-не пиарься, баллотируйся или нет, а адвокат - это пожизненный диагноз со веми вытекающими.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Сусик 05.06.2015 15:19
Кому война, а кому карьера и бизнес на войне... Этот товарищ по внешнему виду, когда вернулся с плена, лучше выглядел чем после санатория.
Следом должны выйти мемуары Мамалыги, художественные фильмы от Воротника и т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Працівник ВОДОКАНАЛу 05.06.2015 13:51
Я як зараз бачу, що розїдуться...Ми чеємо в себе на КП "Водоканал" м. Ватутіне іх два місяці і ніяк не дочекаємося, тому що нам рік вже не виплачують заробітну плату...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100