Керівник Державної екологічної інспекції в Черкаській області Микола Клименко подав до Придніпровського районного суду позов про захист своєї честі, гідності та ділової репутації через колективне звернення до його керівництва, підготовлене низкою громадських організацій.

Про це пан Клименко повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» та підтвердив під час сьогоднішньої прес-конференції.


Відповідачами за позовом виступають ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій», особи, які підписали звернення, та видання, які його опублікували. З кожного відповідача позивач, за його словами, вимагає стягнути по 20 тис. грн.

– Коли підписалися люди, перше – це громадська спілка «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій, – розповів пан Клименко*. – Ну, я зразу подивився в Інтернеті, хто учредителі цієї фірми. Подивився, дивлюсь – знакомі ліца! Це – люди, котрі захватили берег...

Микола Григорович також додав:

– Це – фірми, які забудували незаконно. Це – «Річна казка» і «Свідівок-тур», які захватили берег свідівської дамби. Я в 2009 році матеріали передав у прокуратуру... Не дали мені до кінця завершити це, я був звільнений. Тому і хазяєва, будемо так казати, побоюються, що я підніму це питання.

На пояснення представників громадськості, які були присутні на прес-конференції й заявили, що вимагають звільнення взагалі всіх тих керівників, які працювали при попередній владі, а Микола Клименко – давно на пенсії, головний еколог області відповів:

– Ви могли б написати: «Шановний Миколо Григоровичу! Та ви вже пенсіонер! (Да, я пенсіонер, я получив хорошу пенсію.) Ідіть гуляйте!» А не оскорбляйте мене як людину!.. – наголосив Клименко, маючи на увазі звинувачення його у злочинах. – Що мені треба зробити? Мені треба звернутися до суду. Ті, хто це написав, і пусть у суді вони скажуть, що Клименко вкрав 700 тисяч гривень! Я скажу: «Хорошо, доказуйте!» Доказали? У нас же презумпція невиновності! А сьогодні мій син читає, мої друзі читають в Інтернетах, у газетах, і кажуть: «Оце, Клименко, ти молодець! Там вкрав 700 тисяч, там вкрав ще щось...» Пишуть, що я створив якусь там кримінальну схему. А якщо взяти отак чесно, людина, яка писала це, по уровню – ну, це даже сім класів образованія. Чому – я вам щас могу пояснити. Заява: «Клименко розробив злочинну схему по відшкодуванню коштів»... Мене вже питають: «Микола Григорович, а яка ж це схема?» А я говорю: «А я не знаю! Державна екологічна інспекція не являється розпорядником коштів. Вона не розпоряджається коштами Природного фонду. Це розпоряджаються органи місцевого самоврядування... І дальше автор письма пише (і всі підписалися): «Державна екологічна інспекція не перевіряла наряди чи там шо-то». Яке відношення до цього має Державна екологічна інспекція?

Микола Клименко зазначив, що якби така заява на нього надійшла в 1937 році, його вже давно б розстріляли. На запитання громадських діячів, чи готовий він пройти детектор брехні, пан Клименко наголосив, що готовий.

Керівник «Агенції підтримки підприємництва та інвестицій» Євген Глєбов, у свою чергу, заявив, що, можливо, також подасть позов до суду – вже на пана Клименка. За словами пана Глєбова, засновниками Агенції є три фізичні особи, а не підприємства, про які говорив головний еколог області.

* усі цитати подаємо дослівно з метою уникнення судових позовів

Детальніше дивіться ВІДЕО з події.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 О.ЧУПРИНА 29.08.2015 00:20
Цитую ми:
Коля вперед, дави проплачених ....!

І давити будемо!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 Чукча 01.07.2015 22:56
Таварищ на фото из уже ушедшего времени
Зачем мучить себя, работу, коллег...
Рот, он один.. :sigh:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 О.ЧУПРИНА 01.07.2015 20:34
Так тримати,шановни й Миколо Григоровичу!А цих "підписантів" і до кримінальної відповідалності необхідно притягнути.Людей,які задля власної користі можуть паплюжити чесну і порядну людину потрібно ізольовувати від суспільства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 ми 01.07.2015 20:30
Коля вперед, дави проплачених ....!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100