реклама

реклама

Департамент житлово-комунального господарства Черкаської міськради закінчив опрацьовувати робочий проект капітального ремонту мереж зливової каналізації по вулиці Смілянській (від вул. 30 років Перемоги до межі Черкас). Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив секретар міськради Олександр Радуцький.

Фото Бориса Бродовського

Фото Бориса Бродовського


– Ви пам’ятаєте, що протягом останніх двох тижнів під час злив Черкаси колотило від того, що громадський транспорт через залиті водою дороги не може проїхати повз «Літак» (пам’ятник у парку «Перемога», – ред.). Уже готовий проект, пройдено експертизу. Департамент обіцяє, що до кінця цього місяця, можливо, до середини серпня роботи буде виконано, і біля «Літака» під час злив ми більше не бачитимемо цих «озер». Тож у цій частині міста, як і в інших, дощі такого масштабу проходитимуть без нинішніх неподобств, – наголосив Олександр Радуцький.


Проект передбачає врізку зливового колектора, який проходить уздовж вулиці Смілянської (нещодавно його було передано на баланс КП «ЧЕЛУАШ»), до колектора ПАТ «Черкаський приладобудівний завод», що йде перпендикулярно – від самого заводу, перетинає Смілянську й прямує в бік «Азоту» до насосної станції «Водоканалу» перед залізничним переїздом.

Як пояснив «Прочерку» начальник департаменту вуличної інфраструктури департаменту ЖКК міськради Сергій Отрешко, наразі стічні води біля «Літака» потрапляють у колектор, що йде вздовж Смілянської, але це – просто труба, яка нікуди не веде. Тому, коли йде сильна злива, ця труба заповнюється, і дощовим водам діватися немає куди – хіба що у звичайну каналізацію, а вона з величезним об’ємом стоків не справляється. Ще в радянські часи планувалося під’єднати цю трубу до колектора приладобудівного заводу, але цього чомусь не зробили, в експлуатацію її не здали, а згодом – і зовсім про неї забули. Кілька років тому забуту трубу було знайдено, і тепер її нарешті під’єднають до заводської зливової мережі.

– Ціна питання – 1 мільйон гривень, – зазначив Олександр Радуцький. – Тож це набагато дешевше, ніж зараз відкачувати воду насосами.

реклама

Коментарі  

 
+1 #9 Роман 07.07.2015 22:13
Ну, під кінець осені точно не заливатиме, але не тому, що трубу під’єднають, все значно простіше - ближче до зими все замерзне і замість дощу йтиме сніг ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 малопартійний 07.07.2015 16:38
м м Чи існують у природі виконані обіцянки Радуцького? Впевнений-буде рватися знову у міськраду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 малопартійний 07.07.2015 16:23
У міськраді в основному технічно неграмотні особи що отримали вищу освіту коли по-дешевшали дипломи. Тому не знають де що існує як робити проекти як вести справи. Зате зуміли з 280млн міського бюджету виділити 40млн на півищення зарплати за якість роботи.Скоро вибори-цим і будуть займатися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 леся 07.07.2015 13:39
Проект то розроблено, а дозвіл на приєднання до відомчого каналізаційного колектора від ПАТ "Черкаський приладобудівний завод" Ви отримали? Соломко (директор цього підприємства) не дає дозволу на приєднання до цього колектору підприємствам з мінімальною кількістю стоків, не говорячи про залпові скиди зливових вод. Спочатку письмову згоду треба отримати, а потом проект робити. Гроші на проект уже витратили, знову обіцянками нагодували. Ну-ну курчат по осені рахують. Крім того, за прийом зливових вод , та очищення все рівно КП Черкасиводокана лу необхідно буде платити з міського бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 федор принципиальный 07.07.2015 11:50
Как только от отрешко освободитесь,мо жет что и получится,так как отрешко-.....,в прошлом ярый регионал,а посему ему выгодно такой бардак в городе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 незнайка 07.07.2015 07:20
может хоть к нас удасться повернуть реки вспять-а то везде САМОТЕКОМ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 ужас 07.07.2015 01:43
Восени якого року ?! і шо за чудо Радуцький обіцяє ? такі чудеса як ремонт коллектора він повинен робити мовчки - а так це підносить наче щось нове створив - і скільки він на ремонті вкр..де хто мені скаже ? Отрешко це той хто на посаді Челуашу вкр...в матеріали на заасфальтуванні дороги яка потім злізла і довелося переробляти ? я про Їльїна ? робив ремонт дороги за кредити, які потім з нього вибивали усі кому не лінь бо взяв гроші в кредит і кинув навіть кентів своїх - мене дивує наша громада - скільки можна терпіти цих пройдисвітів ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2   06.07.2015 23:33
Рождённый плавать, летать он не будет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ЛВВ 06.07.2015 18:48
Не віриться, що щось зробиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100