реклама

реклама

Сьогодні в черкаському Будинку рад розпочалося засідання черкаського виконкому з питання «Виконання доручення Черкаської міськради і розгляд питання про демонтаж тимчасових споруд».


У залі засідань присутні багато підприємців. Прийшов і голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

– Міськрада минулого року прийняла рішення про запровадження короткотермінового мораторію на встановлення МАФів, бо це питання викликало багато нарікань і заперечень і з боку жителів міста і з боку підприємців. Відповідно міськрада доручила в короткий термін департаменту містобудування підготувати зміни до положення про порядок розміщення тимчасових споруд і винести його на розгляд міськради. Минуло більше року, а проект, якщо я не помиляюся, з’явився два місяці тому. Ми проводили два громадські обговорення проекту рішення. До нього є чимало нарікань. Міськрада розпочала розгляд цього проекту, та кінцевого рішення так і не ухвалила, – виступив на початку міський голова Черкас Сергій Одарич.


У зв’язку з тим, що міськрада досі розглядає вказаний проект рішення, то частина підприємців досі не змогла ні встановити нові об’єкти торгівлі, ні продовжити терміни розміщення уже існуючих споруд. Тому що міськрада не розглядає ці питання у зв’язку з рішенням про мораторій.

– Вкотре повторю свою позицію: вважаю, що міська влада, і чиновники, і міський голова, і депутати міськради на сьогодні відповідальні за те, що місто впродовж року перебуває в такому правовому колапсі через те, що ті об’єкти, які потребують коригування і узаконення не можуть бути узаконені через мораторій. Тож спершу міськрада має виконати свої зобов’язання, скасувати мораторій, внести зміни в положення про порядок розміщення тимчасових споруд, визначити термін – декілька місяців – на приведення документів у відповідність до положення законодавства і після цього лише можна розглядати питання, які виносяться сьогодні на виконком. Бо виходить, що влада спричинила появу незаконних МАФів, вивела їх поза законом, а тепер починаються якісь штрафні санкції, – сказав Сергій Одарич.

За словами мера, лише вчора по обіді з’явився допрацьований про порядок розміщення тимчасових споруд.

– Вважаю, що без десяти днів на публікацію і обговорення виносити на розгляд виконкому такі проекти рішення неприйнятно. Бо всі мають ознайомитися з проектом, з’ясувати питання і надати пропозиції. Ось моя позиція, – роз’яснив Сергій Одарич.

Свою позицію висловив і голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Він звинуватив міськраду у зволіканні з розглядом вказаного рішення.


– Вже рік як міськрада запровадила мораторій на розміщення МАФів і на продовження дозволів, натомість міський департамент архітектури мав розробити чіткі і зрозумілі правила гри на цьому ринку. Але невже для розробки правил потрібен рік?! Невже ви пишете по слову в тиждень? Ви за цей час наплодили ще більше незаконних тимчасових споруд і посилили реальний конфлікт, який привів підприємців до нас. Питання до підприємців: вас за цей рік хоч раз долучили до розроблення нових правил? – звернувся до них Юрій Ткаченко.

– Ні! – голосніше усіх закричав керівник організації роботодавців Черкаської області Олег Лисак.

– Питання до міської влади: ви за цей рік вжили хоч якісь заходи, щоб пришвидшити це питання? – запитав Ткаченко.

У відповідь – мовчання.

– За саботажем стоять чиновники. Це факт і так само і в мене. І я таких чиновників звільняю! То чи поніс в міськраді хтось відповідальність?

– Ні! – знову закричав Олег Лисак.

– То перед тим, як зносити хоч один МАФ, прошу нарешті визначити чіткі правила їх розміщення, враховуючи думку громади. По-друге, скасувати мораторій. По-третє, визначити чіткі терміни за які підприємці зможуть узаконити МАФи, і лише до тих підприємців, які проігнорують вимоги, застосовувати санкції! – заявив Юрій Ткаченко.

За його словами, до нього зі скаргами звертались підприємці. За час мораторію були знесені деякі МАФи і товари з них зникали невідомо куди. Юрій Олегович поцікавився чи є в залі представник прокуратури, проте такого не виявилося. Йому пообіцяли, що представники прокуратури підійдуть.

– Важливе питання: після знесення МАФів підприємці не отримали товарів. Було таке? А скільки таких справ? – задав риторичне запитання Юрій Ткаченко.

– Такі справи тягнуться з 2009 року! – заявив підприємець Олег Лисак.

Насамкінець Юрій Ткаченко пообіцяв виносити в публічну площину інформацію про чиновників, які гальмуватимуть процес упорядкування роботи МАФів, та залишив у залі за відповідального свого радника Валерія Макєєва, бо сам губернатор поспішив на зустріч з інвесторами.

Засідання триває...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+15 #9 ЛВВ 31.07.2015 13:06
Гнати треба поганою мітлою відповідальних за цей безлад Одарича, Ільченко, Савіна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Черкасi 31.07.2015 12:30
Верните сквер за Драм.театром горожанам ! Кто имел право продать центральный сквер ?? Почему не люстрировали до сих пор этих дельцов ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 Оля 31.07.2015 11:50
Интересно, на каких основаниях киоск Лысака стоит возле арки по ул. Ярославской, обставленный холодильниками, когда за место на этом киоске им выделили другое перед магазином АТБ, где уже давно стоит другой киоск? Неужели так трудно разобраться с МАФами и навести порядок в городе...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #6 вовченя 31.07.2015 11:27
Головне, що знову Лисак - "чесний підприємець" - каламутить народ. Таки чесний све сплачує, Цікаво а скільки податків за найманих працівників заплатив. Чи всі в нього працюють офіціально? Макєєв в черговий раз підл..зує Лисаку бо має вигоду від продажу малолітнім спиртного та цигарок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #5 ДЖЕКО 31.07.2015 11:07
За всим цим бардачелою стоять 2 людини: директор Департаменту архітектури А.С. та міський голова. Одному не вигідні чіткі правила, щоб мутити справи у мутній воді, інший - цікавиться лише піаром. Поки ці двоє керують - ні дідька не зміниться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Семен 31.07.2015 11:01
Сам Одарыч развел это базар-вокзал а кого-то хочет, как всегда обвинить. То лижи не едут......... Такой прекрасный город превратил за 8 лет в палаточный шанхай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 незнайка 31.07.2015 10:36
еще и не такое переживали В 1917 ваще в усех усьо забрали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 нелли 31.07.2015 10:33
макеєв-радник губернатора- це вже смішно!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1   31.07.2015 10:31
2 рази закричав та один раз заявив. Два та один - сім. Ітого, сім знаків уваги Свіжолюстровані й особі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100