реклама

реклама

У Черкасах надзвичайно напружена ситуація з рівнем злочинності. Тож міський голова Сергій Одарич пропонуватиме виділити на сесії кошти у розмірі мільйон гривень на встановлення додаткових камер відеоспостереження. Про це він повідомив на сьогоднішній прес-конференції.

– Цьогоріч ми встановили лише на всіх в’їздах до міста камери. Але ми знаємо, що є точки в місті, де надзвичайний рівень злочинності і лише за рахунок додаткового освітлення і додаткового відео спостереження вдасться зменшити злочинність, – зазначив мер.

За його словами, минулого тижня відбулася координаційна нарада під головуванням прокурора міста за участю керівників слідчих управлінь МВС, податківців.

– Ситуація в Черкасах надзвичайно загрозлива. Порівняно з 2014 роком за перше півріччя злочинність у Черкасах виросла майже на 78%. Це при тому, що загалом по області злочинність зросла на 37%. І переважно це відбувається за рахунок тяжких і особливо тяжких злочинів. Тому ситуація дуже незадовільна, – зазначив Сергій Одарич. – Щодо посадових злочинів і корупційних дій, то лише в Соснівському райвідділ внутрішніх справ за моїми зверненнями і зверненнями депутатів порушено більше 10 кримінальних проваджень по чиновниках виконкому і депутатах міськради. І деякі справи тягнуться вже 8 місяців, хоч законом дається 2 місяці на розслідування. Коли по мені розслідували злочини, то все відбулося за місяць. І це ж була величезна справа (щодо перевищень службовим становищем - ред.)

Одарич повідомив, що прокурор за підсумками наради видав постанову, яка передбачає повну перевірку діяльності Соснівського райвідділу, зокрема, слідчого управління, на предмет грубого порушення термінів розслідування злочинів.

У цілому, ж на думку мера, рівень злочинності зріс через зубожіння людей. Серед інших причин – загальне зростання агресії в суспільстві, що пов’язано з Майданом, протистоянням з владою, а потім – російською агресією, велика кількість зброї, що вивозиться з війни.

– А ще параліч правоохоронних органів. Пам’ятаєте, як довго ми обирали керівника міліції. І тому, сьогодні органи міліції в стані постійних змін, хоч кардинально нічого не змінюється. Безумовно, це призводить і до відтоку бажаючих працювати в МВС. Немає і покарання за злочини. Мені кидали вибухівку під вікно. Досі не встановлені винні... – каже Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 незнайка 04.08.2015 12:44
не мошенськый МИСКАНТУСНИК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 лиза 04.08.2015 12:08
саша-стоматолог 2
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 2015 04.08.2015 07:26
Камери відеоспостереже ння у Бродського будем купувати? "Доктор" вже дарував Черкасам перед виборами відеорегістрато ри для швидких.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 бульба 03.08.2015 19:36
Злочинність зменшиться тоді, коли виженемо запроданців з керівництва державою що призведе до повернення до рівня доходу людей хоть би як при тій "злочинній" владі що і сама не бідували і людям з голоду вмерти недавала. А коли люди вже голодують то Ви шановний хоч по кулемету ставте а будуть грабежі крадіжки та розбої.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Serg 03.08.2015 19:23
Редкая чушь! Интересно, сколько преступлений уже раскрыли с помощью
установленных видеокамер? При СССР не было ни видео, ни мобилок, ни хорошего транспорта у милиции и практически все раскрывалось, в т.ч. похищенные часы, трусы и т.д. Бегали менты, в интернете не сидели, с агентурой работали как следует... А сейча нужно миллион! Для видео. Потом обслуживание, ремонт... Добавьте простым операм зарплату и требуйте потом результаты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Платник податків 03.08.2015 17:30
Уряд Азарова перед парламентськими виборами 2012 року закупив камер відеоспостереже ння (тільки вдумайтесь!) майже на мільярд гривнів. Де зараз ці камери? Нехай Одарич та керівник міліції області звернуться до Уряду Яценюка з проханням виділити частину вказаних камер відеоспостереже ння для обласного центру та інших міст області. А цей мільйон гривнів краще використайте на підвищення заробітної плати працівникам міліції, які безпосередньо борються зі злочинністю - слідчим, оперативникам та дільничним інспекторам. Якщо цього не зробити, то в черговий раз кошти черкащан підуть підконтрольній чиновникам фірмі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Рамір 03.08.2015 16:09
Так він в Черкасах не живе,навщо йому це?
В Мошнах спокій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 нелли 03.08.2015 15:55
схема яника з камерами відеоспостереже ння на вибрах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 ЛВВ 03.08.2015 15:18
Цитую незнайка:
приборы учета в многоэтажках тепла ставить нужно

Сначала надо заменить старый бойлер на новый с высоким КПД, затем поставить счетчик тепла. Если в доме нет бойлера, то можно сразу ставить счетчик. В настоящее время стоимость счетчика тепла, например, на 2-х подъездный 9-ти этажный дом (с проектом, согласованиями и монтажом) 60-70 тыс.грн. В многоквартирных домах много пенсионеров, им непосильно решить этот вопрос. Государство должно бесплатно ставить счетчики тепла. Тем более, что законом № 417 оно хитро сбросило все проблемы (в т. ч. капитальный ремонт) домов на плечи народа. Капитальный ремонт любого дома (возрастом более 30 лет) сейчас стоит миллионы грн. Так что оно могло бы расщедриться хотя бы на счетчики.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 незнайка 03.08.2015 14:36
приборы учета в многоэтажках тепла ставить нужно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100