Черкащанин Нестор (так він просить себе називати) зі своєю дівчиною Владою вирушили автостопом із Черкас у Монголію. «Стопимо через південну Росію до Іркутська, далі зустрічаємося з іншими нашими та їдемо якось до Монголії. Будемо там тусити 20 днів…» - написав він у своєму блозі. Про наміри вирушати в мандрівку хлопець розповів «Прочерку»  після того, як у нас з’явився міні-серіал пригод про Мета, Фенікса і Анєгіна.

 Нині, як ідеться в щоденнику Нестора, вони вже в Монголії.

Вирушили з Черкас 29 липня.

«29 липня в 10:00 прибуваємо з Владою до Борисполя кожен своїм шляхом і йдемо стопити в напрямку Харкова. За Борисполем нас бере темна китайська машина Geely та везе 60 км. Далі довго стоїмо. Через 45-60 хв. підбирає далекобійник на Iveco. Особливої розмови з водієм не зав'язалося, а через годину йому не дуже сподобалося, що ми трохи куняємо і висадив на 100 км. раніше, ніж обіцяв - у Хоролі. Але тільки-но ми вийшли, нас підбирають хлопці до Полтави, при тому, що ми їх не спиняли. А вже в Полтаві ми застрягли на довго. Декілька раз змінювали точку, пройшли Полтаву по краю - і ніякого результату, чомусь ніхто не хотів брати. Вирішили йти спати, щоб прокинутися при сході сонця та з новими силами спиняти машини. Готувати щось ввечері було ліньки, тож просто так завалилися в лісі», - описує свій перший день мандрівки черкащанин.

Свою подорож стопер називає "автоспином"

Свою подорож стопер називає "автоспином"

Другий день подорожі був не дуже щасливим. У мандрівників виникали ідеї поміняти маршрут: замість Монголії гайнути в Грузію. Утім до кордону з Росією таки добралися. Пройшли його за годину.

«На територii Росii ще ловив Life, шо було доволi дивно. Ми тим часом думаємо кудись пiти помiняти своi гривнi. Гривнi не помiняли, зате попросилися в машину (знову китаэць, але вже Ssang Yong). Син з матiрю їхали аж До Москви, могли пiдкинути нас до Воронежа, це 400км, -  пише автостопер. - По дорозi навiть забули, що треба помiняти грошi. Завезли нас за Воронеж, стали бiля заправки. Тим часом починало темнiти. Через деякий час зупинилася фура, запропонував  пiдвезти нас 70км до Лiпецька. Мегапозитивний водiй, з таким хочеться спiлкуватися та спiлкуватися. По дорозi вiн ще заїхав за салом (наркотик за його словами)...»

Через два дні мандрівники були вже в Улан-Баторі, куди доїхали з далекобійниками-бурятами. На схід мають намір їхати потягом.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Макс 09.08.2011 09:37
теж мені великий мандрівник - Ssang Yong корейське авто.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Игорь Семенович 09.08.2011 08:10
Ака дивность! В 70-80-е годы мы таким образом катались по всему совку. Я на Дальний Восток и в Мурманск таким образом ездил. Однажды с Азербайджана возвращался - в отпуске все деньги пропил и паспорт стырили... Так что тут удивительного? А вы раскручиваете этих типа экстремалов. В чем их подвиг? Да и сейчас знаю куча молодежи таким образом путешествует. И не только по Украине. Мой один товарищ по Штатам - расплачивался с водителями пакетиками кофе))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100