23.09.2015 року в мережі Інтернет на сайті інтернет-видання «Прочерк» розміщена стаття під назвою «У Черкасах прокуратура плутає постраждалих і винуватців майданівських подій».

Прокуратура Черкаської області повідомляє, що інформація у вищезазначеній публікації не відповідає дійсності, оскільки її автор суттєво викривив факти (беручи до уваги навіть те, що вказані ним виклики прокуратурою міста не здійснювались, оскільки процесуальне керівництво у кримінальному провадженні покладено на один з відділів прокуратури області).

Так, Соснівський районним судом міста Черкаси розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням Паливоди П.М. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України (справа щодо протиправних дій працівників міліції по подіям на дамбі 20 лютого минулого року).

Державне обвинувачення підтримує прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області, яким близько 15.00 год. 22.09.2015 року було здійснено дзвінок на мобільний телефон Кухарчука С.В. для запрошення останнього в судове засідання, призначене на 15.00 год. 23.09.2015 року, для допиту в якості свідка у вказаному провадженні. Під час розмови, Кухарчук С.В. повідомив, що не бачить сенсу з’являтися в судове засідання.

Активно використовуючи повноваження прокурора щодо вирішення питань, пов’язаних з підготовкою до судового розгляду, працівник прокуратури діяв відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України та наказу Генерального прокурора України № 4гн від 19.02.2012 року, згідно яких прокурор у судовому засіданні з метою з’ясування обставин кримінального правопорушення може заявляти клопотання, зокрема про здійснення судових викликів осіб до суду для допиту та зобов’язаний сприяти суду в забезпеченні розумних строків судового провадження.

На жаль, Кухарчук С.В. на виклик до суду не з’явився, тому в подальшому його буде викликано судом у порядку ст. 134 КПК України. Одночасно звертаємось до Кухарчука С.В. з проханням прибути в якості свідка в судове засідання для дачі показань, які мають значення для розгляду кримінального провадження, потерпілим у якому являється його ж колега – журналіст, інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Дописувач 24.09.2015 10:57
Цитую Стас Кухарчук:
Хай викликають. Тільки повісткою і не як свідка - міліціонера

Викликати Вас в судове засідання як свідка може тільки суд, прокурор таких повноважень не має.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Черкащанин 24.09.2015 10:20
Згідно ст. 133 КПК України прокурор під час досудового розслідування має право викликати свідка для допиту чи участі в іншій слідчій процесуальній дії.
Статею 134 КПК України передбачено, що в судовому провадженні суд має право за власною ініціативою, або за клопотанням прокурора здійснити виклик певної особи, якщо суд встановить наявність достатніх підстав вважати, що така особа може дати показання, які мають значення для кримінального провадження. Тобто, в судове засідання свідка може викликати тільки суд. Крапка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Гека Чепе 24.09.2015 09:12
Цитую Стас Кухарчук:
Хай викликають. Тільки повісткою і не як свідка - міліціонера

А по решті подій прокуратурі все зрозуміло, винуваті понесли покарання? Як щодо вазону з вікна? Як щодо побиття журналістів на дамбі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Стас Кухарчук 23.09.2015 21:22
Хай викликають. Тільки повісткою і не як свідка - міліціонера
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100