реклама

реклама

Кілька десятків жителів Лисянського району приїхали сьогодні до Черкас, аби відстоювати власні позиції: одні підтримують обрання головою облради Олександра Вельбівця, інші – навпаки, проти цього.


Кожна із сторін називає себе громадою Лисянщини. Крім палкої суперечки, між присутніми виникли взаємні звинувачення, мовляв, приїхала громадськість зовсім не безкоштовно.

Депутат Черкаської обласної ради від «Батьківщини» Роман Буданцев так пояснює присутність молодих людей, які виступають проти голови облради:

– Це активісти, які вважають за потрібне прийти сюди і відстоювати свою думку.

Противники новообраного голови облради привезли із собою посвідчення, що, за їхніми словами, доводить причетність Вельбівця до Партії регіонів.

– Робота нашої сесії почалась із обману. Людині треба було просто сказати: «Так, я був». Чому він це не зробив? Я, наприклад, проголосував за нього, думаючи, що він не був у «регіонах», а тепер з’ясувалося, що був. Як тепер це розуміти? – заявив Роман Буданцев.

Керівник лисянської «Свободи» Сергій Іщенко вважає, що проблема – не в тому, що хтось був у Партії регіонів.

– Проблема в тому, що багато з кого вона не вийшла. Ми приїхали з Лисянки і виступаємо проти, тому що не хочемо допустити свавілля, – сказав Сергій Іщенко.

Прихильники Олександра Вельбівця говорять, що також приїхали з власної ініціативи майже з кожного населеного пункту району, аби захистити чесне ім’я колишнього керівника району.

Вони запевняють, що Олександр Вельбівець працював лише у штабі Партії регіонів та наголошують: приналежність до будь-якої політичної сили не є клеймом.

– Навіть якби він і був членом Партії регіонів, то це не означає, що він не має права обіймати цю посаду, – заявив житель Лисянщини Микола Лаврега.

Вгамувати запальних людей взявся голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який і запропонував європейське рішення цієї ситуації.

– Ми вислухали думки один одного, я все взяв до уваги. Коли Олександр Вельбівець йшов на посаду, він проходив спеціальну перевірку, в тому числі перевіряли, чи він був у Партії регіонів, чи ні. Кожна громада має право подати прохання для перевірки і органи хай зроблять відповідний висновок, – сказав Юрій Олегович.

Пропозицію губернатора прийняли обидві сторони і почали залишати приміщення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #38 Глядач 01.12.2015 13:15
Олені #34. Вельбівець був в ригах не тоді коли був при владі. Пішовши в риги він хотів зрубати бабла і влаштуватись на якусь роботу, бо йому вже набридло ...... біля ларьків читати таксистам лекції. .......... він дуже веселий і в нього відразу проявляється владна корона.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #37 Глядач 01.12.2015 13:08
Дивлячись на фото прихильників Вельбівця, впізнаєш тих хто їздив на антимайдан. Це що вони прийшли підтримати свого пахана?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #36 Автор 28.11.2015 17:33
Если судить по накалу в соцсетях, для многих украинцев нынешняя властная команда уже фактически умерла как сила, способная быстро и эффективно, как, например, в соседней Польше, реформировать Украину. Это – такие себе почти «дохлые кони», не только не тянущие украинскую повозку через переправу, но и влекущие ее куда-то в сторону, в пучину глубокой и бурной реки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #35 Олена 28.11.2015 17:27
Недоверие между властью и обществом в Украине приобретает масштаб национальной беды. Страна, в которой президенту не доверяют почти две трети граждан, а премьер-министру – восемь из каждых десяти, может заплатить неимоверно большую цену за отражение атак внешних и внутренних врагов, да и то успех не гарантирован. Ситуация катастрофически осложняется тем, что многие власть предержащие в Украине занимают откровенно недружественную позицию по отношению к своему государству. Народ это чувствует и все дальше отдаляется от чиновников.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #34 Олена 28.11.2015 15:37
[quote name="Лисянин"]Був чи не був регіоналом? А чому глибше не копаємо, адже всі хто працював в органах державної влади чи місцевого самоврядування завжди бажаючи того чи ні були членами правлячої партії, сдпуо, нашої України, батьківщини, регіоналів, а зараз всі стали членами солідарності і невина людей в тому а "Вождів" які хочуть бачити чисельну підтримку своїх " однопартійців".Бо якщо ти не "партайгеносе" немає тобі роботи, а головне можливості утримувати сім'ю[/quotВот это холуйское приспособление и погубило Украину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #33 Андрій 28.11.2015 01:13
Побачив тут тільки одну групу людей, які ДІЙСНО ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ ГРОМАДУ Лисянщини. Другі - випадкові проплачені люди. Їх же відразу видно! Кого вони лікують? Яка різниця - був чи ні у ПР? Головне видно - толковий чоловік, Хороша кандидатура на голову облради.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #32 Алекс 25.11.2015 20:47
А Буданцев правий - молоді активісти прийшли і добросовісно "відстояли" СВОЮ думку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #31 Аліна 25.11.2015 20:38
До сліз розчулює поведінка депутатів від "Батьківщини". Один хамовито вривається на зустріч голови ОДА з громадою, вважає себе пупом землі, якому дозволено все: перебивати, викрикувати, затикати роти і перекручувати факти. Другий вважає орден,вручений Тулубом від Януковича, святим оберегом. Третій взагалі згадує своїх земляків тільки, коли вигідно, (перед виборами), а у вільний час влаштовує сафарі з перехопленнями. А то, не дай Бог, прості люди зможуть висловити свою власну думку і їх почують у владних кабінетах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #30 Тимошенко 25.11.2015 16:06
Во "Батькищинці" рвуться до корита, мабуть чують чуйкою, що остання надія
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #29 Ольга 25.11.2015 15:49
Люди добрі що ви робите.Пройшов Вельбівець і слава богу .Яка різниця вже Людина грамотна має досвід роботи це ж не Зоя експедитор що возила хліб під кожним магазином іне Покотило який вчився в бурсі ПТУ.Кожна людина має знаходитись на своєму місці.Тоді влада керувала так.Заставляли всих йти в ту партію ійшли бо треба було робити на роботі бо в кожного діти і сім"я.А якщо раніше наші батьки і діди були в КП то що виходить їх розстріляти треба.А на війну йшли люди різні а як прийшли то не всі йшли на високі посади.Мабуть хто був розумний а не той що закінчиПТУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100