реклама

реклама

Вихованці черкаської школи бойового гопака днями взяли участь у семінарі з вуглеходіння. Хлопці та дівчата ходили босоніж, обтирались снігом та проходили через розпечене вугілля. Все це – для оздоровлення, розповідає «Прочерку» керівник черкаської школи бойового гопака Олександр Проценко.

У семінарі з вуглеходіння взяли участь близько 10 дітей, а також дехто із батьків.

- Вперше у цьому році вирішили провести подібний семінар. Ідеальним місцем для цього була Дахнівка. Діти з радістю долучились. Поки горіли дрова, вони катались на гірках. Потім ходили босоніж по снігу та обтирались снігом. Дехто з дітей вперше спробував ходити розпеченим вугіллям, дехто робив це раніше. Батьки також долучались до вуглеходіння, - розповідає Олександр.

За його словами, такі заняття дуже корисні для дітей і загартовують їх фізично. На Водохрещу дітлахи разом з керівником занурювались у крижану воду. Все це з дозволу або за безпосередньої участі батьків, - запевняє Олександр.

- У системі бойового гопака існує чотири напрямки: оздоровчий, фольклорно-мистецький, спортивний і бойовий. Подібні тренування з вуглеходіння і загартовування входять до оздоровчого напрямку, - пояснює керівник школи бойового гопака.

Наймолодшими учасниками вуглеходіння були 10-річні вихованці школи. Крім загартовування дітей також порадували розвагами: катались на санках та пили чай з печивом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100