реклама

реклама

Бурхлива дискусія про доцільність будівництва на Чигиринщині комплексів по утриманню племінної птиці «Перемога Нова», що належить «Миронівському хлібопродукту» (торгова марка «Наша ряба»), розгорнулася під час сьогоднішньої сесії обласної ради. Щоправда, дискутували не депутати.


Перед розглядом питань порядку денного, коли свої заяви роблять депутати, слова попросили дві групи людей, що приїхали на сесію з Чигиринщини.

Від імені першої – супротивників будівництва курників – виступив голова Чигиринської районної народної ради і громадського об’єднання «Народна варта Черкащини» Павло Романенко. Його дуже емоційний виступ підтримували однодумці, які скандували дещо своєрідне гасло «Курникам – ні! Слава Україні!», а також «Чигиринщині – безпечне виробництво».

Пан Романенко зачитав звернення українських письменників, які виступили проти будівництва нових пташників, і наголосив, що у зв’язку зі спорудженням «екологічно небезпечних» виробництв Чигирин – козацька столиця України – може опинитися під загрозою. На переконання Павла Івановича, керівники району, погоджуючись на будівництво промислових потужностей, лобіюють інтереси «Перемоги Нової». Він закликав не допустити, щоб торгова марка «Наша ряба» стала «символом руйнування національних святинь» Холодного Яру. Звертаючись до народних депутатів, пан Романенко наголосив на необхідності прийняття закону про Чигирин – давню столицю України.

Оскільки його опоненти наполягають на користі для Чигиринщини і її жителів вкладання інвестицій, Павло Романенко закликав депутатів сприяти розвитку на Чигиринщині екологічно чистих виробництв.

На це відреагував давній товариш Павла Романенка, депутат обласної ради Микола Булатецький. За словами пана Булатецького, Романенко – дуже активний учасник Революції Гідності, майданівець. Але в активних дискусіях про курники Микола Іванович бачить потенційну небезпеку.

– Заводьте інвестиції на Чигиринщину самі! – по-дружньому порадив Романенку Булатецький. – Запропонуйте план розвитку Чигиринщини. А нагнітати обстановку не потрібно.

Відтак слово надали жительці села Рацеве Чигиринського району Світлані Войтенко, яка виступила на підтримку будівництва пташників. Пані Войтенко, яка також прибула з групою підтримки, акцентувала на тому, що жителям чигиринських сіл потрібна робота.

– Ми поважаємо історію, – сказала Світлана Іванівна. – Кожний куточок України – це історія. Але реалії життя такі, що... хочеться їсти. Ми – такі самі люди, як і всі інші. Нам також потрібні зарплати, а селу – доходи в бюджет. Нині села вимирають, діти не народжуються. Без інвестицій ми не виживемо. Що такого поганого у виробництві курятини? У мене діти працюють на аналогічному виробництві (на «Гаврилівських курчатах»). Там нічого не смердить. Люди працюють у нормальних умовах.

За словами пані Войтенко, серед противників будівництва промислових потужностей – лише один житель Рацевого. Тим часом, на сільській сходці жителі села проголосували за будівництво.

– На історичних землях нічого не будуватимуть, – зазначила Світлана Іванівна. – Ми гордимося своєю землею – і нехай вона гордиться нами, що ми можемо на ній господарювати. Ми не вміємо організовувати мітингів. Ми приїхали сюди на сесію, тому що сподіваємося на вашу, депутати, підтримку. Якщо ви хочете послухати, що говорять люди, а не народна рада, приїдьте до нас у село і послухайте.

Пані Войтенко також наголосила, що в селі довіряють екологічним та геодезичним службам, які зробили висновок, що будівництво пташників на Чигиринщині можливе.

Наостанок Світлана Войтенко передала в апарат ради 1200 підписів жителів села, які підтримують будівництво комплексів по утриманню племінної птиці ДП «Перемога Нова».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #83 украина 08.06.2016 13:13
:lol: Кто получил деньги от курятников тот и орет им пофиг на экологию,им бы только карманы нахапать.Но есть добрые люди которые думают про чистое будущее,а инвесторы и другие придут,экологич но чистые.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #82 Світлана 05.06.2016 17:22
А ЧОМУ ЦЕ ТІЛЬКИ ДЕ, ЯКА АФЕРА - ТАМ фігурує пані Войтенко??? І хто вона така щоб виступати перед депутатами й вирішувати за всих . І чуєш ти - бомж.Росіян небуло у нас над головами й небуде! Ізжай в свою казапетівку й там кидайся такими відгуками, а тут ти ніхто і звать тебе ніяк!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #81 Я 11.05.2016 09:52
Якщо 1200 жителів села за будівництво курників, то чому на фото список, який закінчується цифрою 51, а ще потрібно враховувати кількість мешканців Рацева та Вітова (до 2500 осіб), відняти від цієї кількості тих хто проти, тих хто просто в селі прописаний, дітей. А пан Язон мабуть не теперішньому часі живе, бо я ще не чув щоб в Рацеве люди з голоду помирали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #80 Григорій 01.04.2016 22:05
Перед тим як друкувати таку МАЯЧНЮ,що селяни за курники,то хоч би з селянами поговорили.Більшість Рацівчан проти і я в тій БІЛЬШОСТІ...Хто хоче нюхати куряче ЛАЙНО все своє життя і їхні діти та внуки,не хай переїжджають,ту ди де вони вже смердять...А нормальних людей травити не потрібно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #79 злий 25.02.2016 18:18
Цитую Саша:
Если будут людям нормально платить, то пусть хоть космодром строят. а то та черкащина скоро в землю бомжей превратится.


Добре подумав?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #78 злий 25.02.2016 17:06
Шановний ПРОЧЕРК, ця стаття ресурс не вичерпала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #77 злий 25.02.2016 16:58
Этот вопрос нужно задать П.Литвину, который мог бы Рацево включить в Золотую Подкову.
"Золота підкова" мала б в ідеалі відбудувати історичні пам"ятки. А що ж у тому Рацевому хоч колись було? Не ганьбися!

У Водяниках теж нічого не було, а курорт і завод в період Золотої Підкови побудували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #76 Язон 25.02.2016 16:05
Цитую Анна:
Цитую Язон:
Цитую Народник:
А Вам не здається странним, що Нашу Рябу ставить курники у святих для українців місцях? Може вони не дружать з головою? Заср... Шевченків край, тепер взялись за Богданв край...

Покажи, де в тебе не святе місце? І розкажи, що будеш жерти ,якщо всю країну перетворимо на музей і зоборонимо взагалі щось виробляти?

Благодаря таким язонам,для которых материальное превалирует над духовным,мы и прокакали Украину.Вот для таких,как язон,родина там,где могут сытно накормить,не прилагая личных усилий.Это и есть 5 колонна,которая не даёт Украине развиваться.

Та не, мадам! Такие, как я, Украиной никогда не правили. Правили и правят - такие как ВЫ - горлодёрики, ни к чему не способные, окромя лозунги орать и бюджет по карманам тырить, ни хрена не делающие сами и не дающие ничего делать другим ,пока ВАМ не отстегнут, чтобы заткнулись и работать не мешали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #75 Язон 25.02.2016 15:56
Цитую Олена:
Рацево-це рекреаційна зона біля Дніпра.Якщо люди в селі не можуть знайти роботу-побудуйте там наприклад :базу відпочинку з готелем типу "Селени", санаторій, пансіонат, яхт-клуб.

Я спрашиваю, от кого предлагают ждать инвестиций в светлые санатории те, кто отказывается от противных куртяников, и чем, по их мнению, должны зарабатывать жители Рацева, чтобы с голоду не помереть? На уважаемое ворьё, взявшее в аренду окрестные земли, за копейки работать? Так нет у них работы на всех. И налогов они не платят. А пол-района - нетрудоспособны х, которым пенсии и выплаты нужны!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #74 Реаліст 25.02.2016 12:54
Цитую КомандорКейс:
Цитую смс:
Чому не розглянути альтернативний варіант?
Чи можливо ,щоб в Швейцарії на березі гірського озера серед вікових соснових лісів дозволили будувати вонючі курники?
Рацево-це рекреаційна зона біля Дніпра.Якщо люди в селі не можуть знайти роботу-побудуйте там наприклад :базу відпочинку з готелем типу "Селени", санаторій, пансіонат, яхт-клуб. Щось таке,щоб потім діти не проклинали батьків і люди не тікали звідки від воні ,як з чернобильської зони.
Чи в тих чинуш,хто вирішує , замість мізків-куряче г.вно?


Этот вопрос нужно задать П.Литвину, который мог бы Рацево включить в Золотую Подкову.

"Золота підкова" мала б в ідеалі відбудувати історичні пам"ятки. А що ж у тому Рацевому хоч колись було? Не ганьбися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100