реклама

реклама

Урочистий випуск прикордонників відбувся на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. 204 курсанти III відділу підготовки молодших спеціалістів, серед яких близько 80 дівчат, залишили стіни закладу та відправляться в органи охорони Державного кордону. Невдовзі всі вони стануть потужним поповненням прикордонних підрозділів, нестимуть почесну службу охоронців кордонів нашої Вітчизни.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль привітав молодих людей з випуском та зазначив:

– Маєте гідно нести високе звання прикордонника і пам’ятати, що цей Навчальний центр є окрасою не лише Державної прикордонної служби, а й окрасою та надією всієї української армії. Ви також не повинні забувати, що зі стін цього навчального закладу вийшли справжні герої: генерал-майор Ігор Момот, офіцери Сергій Єпіфанов, Володимир Гречаний, Ігор Петрів та інші. Маєте пам’ятати, що впродовж багатьох століть різного роду загарбники намагались поставити на коліна українську націю, нищили війнами, розоренням, голодом, але їм це не вдалося, бо з нами Бог, і з нами Україна!».

Начальник Навчального центру Дмитро Коцеруба наголосив: «Задоволений, що протягом цих років ми спільно виконували завдання щодо забезпечення охорони державного кордону. Маєте гарні результати випускних іспитів. Тож я впевнений, що досягнення в оперативно службовій діяльності підрозділу охорони Державного кордону будуть високими. Досить у нелегкий час ви йдете на кордон, однак ви там дуже потрібні. Більше того - ви готові до цього».

«У такий важкий для країни час, вважаю, що нашій державі необхідні люди, які мають оберігати кордони України», - поділився думкою випускник Андрій Зорічук.

А ось Ірина Мельник розповіла, що хотіла стати прикордонницею ще декілька років тому і ось її мрія здійснилась:

«Дні навчання були незабутніми, часом важкими. А зараз навіть не віриться, що воно скінчилось і ми стоїмо тут у званні «молодших сержантів». Відчуваю гордість за те, що стала прикордонником!».

Ветерани-прикордонники, викладачі, батьки вітали випускників, вони ж натомість отримали дипломи про закінчення навчання.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100