реклама

реклама

Герої-прикордонники родом із Черкащини Богдан Остапенко та Дмитро Прохоров загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Богдану було 26, а Дмитру - 24 роки.

news_20230531_153748_16855366681

Богдан Остапенко народився 13 лютого 1996 року в місті Черкаси.

Навчався в Першій міській гімназії, після - здобув вищу освіту за спеціальністю «Економіка підприємства», закінчивши Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького. Пов’язав своє життя з торгівлею та працював менеджером у магазині спортивного та туристичного спорядження. На початку повномасштабного вторгнення Богдан хотів піти на захист Батьківщини добровольцем, тому декілька разів самостійно звертався до територіального центру комплектування. Хлопця відправляли додому, але згодом йому прийшла повістка і він, як справжній патріот, вступив до лав Державної прикордонної служби України.

Підрозділ, в якому військовослужбовці проходили службу, постійно зазнавав артилерійсько-мінометних та авіаційних обстрілів. Попри це особовому складу зведеного загону відділу прикордонної служби вдавалось утримувати зайняті позиції. Хлопці неодноразово брали участь в боях при спробах наступальних дій противника та відбитті озброєних нападів.

На жаль, зв'язок з прикордонниками було втрачено внаслідок масованого обстрілу противником в районі н.п. Солодке Донецької області. Старший солдат Богдан Остапенко загинув, залишаючись до останнього вірним Військовій присязі та Українському народові.

Дмитру Прохорову щойно виповнилось 24 роки, коли східний сусід напав на нашу країну. Народився Дмитро в селі Васильків Шполянського району Черкаської області.

З 2020 по 2021 рік проходив строкову військову службу у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ та на ділянці Харківського прикордонного загону.

24 лютого 2022 року Дмитро був у складі прикордонного наряду, який першим прийняв бій, проявляючи при цьому мужність, героїзм, незламність духу та вірність Військовій присязі.

На жаль, у перший день вторгнення, в результаті ракетно-артилерійського обстрілу, старший солдат Прохоров Дмитро Олексійович загинув.

Указом Президента України від 17 березня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старших солдатів Дениса Бучмінського,  Богдана Остапенка  та  Дмитра Прохорова нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100