реклама

реклама

фото з сайту "Дерунова лагуна"

фото з сайту "Дерунова лагуна"

У користі спілкування з кіньми смілянина Сергія Деруна переконувати не потрібно. Адже відтоді, як у його господі поселилися Зірка та Ельвенда, він на власні очі пересвідчився в цьому не раз. Про Сергія Деруна та його коней розповідає обласна газета «Нова Доба» у добірці матеріалів «І друг, і транспорт».

 – Англійську верхову Ельвенду доньці кілька років тому подарував друг зі Швейцарії. І це, чесно кажучи, стало неабиякою несподіванкою, – пригадує Сергій Петрович. – Власне, лише після появи Ельвенди я зрозумів, наскільки лежить у мене душа до коней. А тому вирішив придбати їй компанію. Так у нас з’явилася ще й Зірка.
Чоловік зізнається, що заняття верховою їздою неабияк змінили його життя – куди й поділися хвороби та шкідливі звички.
– Спілкування з кіньми – неабияке задоволення. І хоч утримувати баского недешево, але все окуповується сторицею. Верхова їзда тримає в тонусі, я немов помолодшав на добрий десяток років! – сміється Сергій Петрович. – Схуд, кинув палити… А донька, займаючись, позбулася проблем зі спиною.
Утримуючи садибу зеленого туризму «Дерунова лагуна», пан Сергій пропонує відчути терапевтичний ефект і туристам, які приїздять на гостину. Причому за допомогою Зірки та Ельвенди часто організовують відпочинок туристів й інші садиби.
– Окрім прогулянок на конях, пропонуємо окремий туристичний маршрут «Гайдамацький шлях». Його можна пройти верхи екологічною стежкою і помилуватися не лише красою навколишньої природи, а й чимало дізнатися про історію Смілянщини, – розповідає автор маршруту й господар садиби «Холодноярський зорепад» Сергій Тимофієв. – Більше того, тричі на місяць на базі «Дерунової лагуни» безкоштовно відбуваються заняття нашої козацької сотні. Діти просто у захваті! І не лише від катання верхи, а навіть від того, що їм дозволяють погодувати коней…
Не менше радіє можливості поспілкуватися з Ельвендою та Зіркою і дітвора з ДЦП.
– Починали працювати з одним малюком і, чесно кажучи, не думали, що невдовзі стільки людей звернеться до нас за допомогою, – констатує Сергій Дерун. – Сьогодні на конях постійно займаються 10 – 12 діток. Причому деякі приїздять із Черкас, інших районів області й навіть зі столиці, адже в Києві півгодинне заняття на коні для дитини з ДЦП коштує 150 гривень. Ми ж проводимо такі заняття тричі на тиждень безкоштовно.
І це дає свій результат, адже не дарма за користю  терапевтичного ефекту коні – другі після дельфінів.
– Відрадно чути, коли хтось із батьків розповідає, що дитина потроху почала ставати на ніжки. Повірте, ніщо не стимулює більше, – зізнається Сергій Петрович. – Звісно, такі заняття не з легких. Аби їх провести, день починаємо опів на шосту ранку, оскільки коней потрібно погодувати, почистити. Однак варто побачити щасливі очі дітвори, й усі клопоти відходять на другий план.

Неля РАІНА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100