реклама

реклама

Відвідуваність пленарних засідань - один із основних показників роботи народного депутата. ОПОРА проаналізувала відвідуваність Парламенту черкаськими депутатами-мажоритарниками.

Якщо брати до уваги показники письмової реєстрації, то найменше засідань з невідомих причин (11) пропустив новоспечений член фракції «Блок Петра Порошенка», мажоритарник від 198-го округу Сергій Рудик. Його колега по фракції, депутат-мажоритарник від 194-го округу Олег Петренко пропустив на два засідання більше (13). Ще один представник фракції «Блоку Петра Порошенка», мажоритарник від 197-го округу Владислав Голуб пропустив 18 засідань. Член депутатської групи «Партія «Відродження», мажоритарник від 196-го округу Валентин Ничипоренко пропустив 33 засідання Верховної Ради. Його колега по депутатській групі депутат від 200-го округу Антон Яценко - 57. Ще двоє представників тієї ж депутатської групи - Геннадій Бобов та Вододимир Зубик - згідно даних письмової реєстрації, пропустили  понад половину засідань Парламенту. А мажоритарник від 199-го округу Геннадій Бобов - 97 заcідань, Володимир Зубик (194 ОВО) - 107 зі 175 засідань.

Раніше Володимир Зубик пояснював низький показник своєї письмової реєстрації тим, що він нерідко її просто ігнорує і радить звертати увагу на електронну реєстрацію, згідно якої він пропустив лиш 12 засідань. Антон Яценко - 28, Владислав Голуб - 38, Валентин Ничипоренко - 40, Олег Петренко - 54, а Сергій Рудик  - 79. Геннадій Бобов, згідно електронної реєстрації також, пропустив більше половини засідань Верховної Ради, а саме 96.

Однак повною мірою ні електронна, ні письмова реєстрації не відображають дійсної картини роботи депутатів на засіданнях, як пояснює аналітик громадянської мережі Опора Олена Рибій:

«Депутати перед кожним пленарним засіданням зобов'язані пройти 2 типи реєстрації - письмову та електронну. Перша є основною, до того ж - єдиною законною підставою нарахування заплати депутатові. Щоб письмово зареєструватися, депутат особисто пред’являє своє посвідчення та ставить підпис у спеціальну відомість біля столу письмової реєстрації перед сесійною залою. Така процедура унеможливлює реєстрацію депутата помічником, чи іншим депутатом. Однак не гарантує, що депутат після цієї процедури обов’язково з’явиться у сесійній залі і голосуватиме», - говорить експерт. - «Натомість, електронна реєстрація передбачає реєстрацію шляхом вставлення картки у систему голосування та підтверджує наявність депутата безпосередньо на робочому місці. Але потенційно вона  може бути здійснена не особисто депутатом. Деякі парламентарі жаліються, що часу на електронну реєстрацію недостатньо і вони не встигають це зробити. Тож по факту часто маємо велику розбіжність у відвідуваності депутатів за показниками електронної і письмової реєстрації, дехто з народних обранців принципово ігнорує один або інший із зазначених способів. Хотіла б зазначити й те, що, на мою думку, найбільш точним показником відвідуваності депутата є показник його присутності під час кожного з голосувань за питання порядку денного, а не одноразовий у сесійний день факт реєстрації. Такі дані доступні на громадській платформі ОПОРИ Вони голосують для тебе».

Про це інформують в черкаському осередку ГМ "ОПОРА".

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Ватній 03.05.2016 14:56
Цитую украина:
А этот петренко вообще хоть раз был на заседании или извилин не хватает

Ти вже зовсім з катушок з'їхала, вата :-x Це якраз в тебе "ізвілін нє хватіло" подивиться другу інфографіку, на якій зафіксовано, що Олег Петренко був на найбільшій кількості засідань - 162 із 175 можливих!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 украина 03.05.2016 11:50
А этот петренко :-x вообще хоть раз был на заседании или извилин не хватает "деятель - активист", только на футбольные матчи умеет ходить :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Реаліст Комаров 01.05.2016 09:20
Головне платню підвищили - а там хоч трава не рости. Народ хай викручується як може, а у них бізнес інтереси і прочіє дєлішкі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 вчити ся і ще раз вчитиСя 01.05.2016 09:17
ото так вони відробляють народні грошики
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100