реклама

реклама

Уманська міська організація ВО «Свобода» та Черкаський обласний осередок ВМГО «Сокіл» вирішили 25 вересня провести марш «Умань без хасидів».

Як поінформувала прес-служба Черкаської обласної організації «ВО «Свобода», серед вимог Маршу: захистити конституційні права уманчан; прищепити повагу до українського населення; визначити статус хасидів; унеможливити приїзд чужинських кримінальних елементів; запровадити біометричний контроль для прибульців; заборонити хасидам самовільне будівництво; рекомендувати прибульцям перебувати у визначених культових місцях; заборонити порушувати спокій українського населення; примусити їх до сплати комунальних платежів; примусити їх до підтримання чистоти; обмежити в´їзд в Україну іноземців з епідеміологічно небезпечних країн (бубонна чума, холера тощо). Учасники Маршу планували пройти ходою від Пам’ятного каменю Гонті й Залізняку вулицею Радянською, Рафаїла Чорного, Коломенською, Садовою, Пушкіна та проведуть мітинг біля Прапору встановленого у мікрорайоні, що густо населений хасидами.

Реакція на анонс «свободівців» не забарилася. Вже сьогодні, як поінформувала прес-служба партії, у Черкаському окружному адміністративному суді розпочалося судове засідання у справі щодо заборони проведення «Свободою» будь-яких акцій з 23 вересня до 10 жовтня, позовником у якій є Виконавчий комітет Уманської міської ради.

Звичайно, «свободівці» назвали такий вчинок влади «антинародним». Мовляв, замість захищати конституційні права уманчан та забезпечувати порядок і спокій з боку паломників-хасидів, які встигли вчинити ще до початку святкування три резонансних акта агресії стосовно українців, влада намагається заборонити будь-які (!) акції та заходи у певний період, що проводяться саме з метою нагадати владі про її обов’язки.

Відреагував на намір «свободівців» провести Марш і український єврейський комітет. Він рішуче засуджує дії черкаської організації партії «Свобода». Як заявив комітет, «Свобода» оголосила про початок акції проти євреїв саме в дні 70-ї річниці Бабиного Яру, у перекладі на звичайну мову така акція означає «України без євреїв» або, як говорили в гітлерівській Німеччині, «Юденфрай». Про це з посиланням на український єврейський комітет повідомляє ТСН.

Однак, «свободівці» зазначили, що проведуть марш «Умань без хасидів» за будь-яких обставин.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100