Вчора на загальних зборах колективу театру ситуацію з "відпустками" було частково врегульовано. Про це інформує актор театру Олександр Гуменний.

Нагадаємо, що через брак фінансування колектив Черкаського драмтеатру після планової відпустки змушували іти у неоплачувану відпустку. Та знайшлася альтернатива.

«Керівництвом театру було запропоновано колективу наступне: всі бажаючі можуть відкликати та онулювати свої заяви "за власним бажанням"; з 24 червня по 11 липня згідно статті колективного договору, з метою економії фонду заробітної плати, працівники театру переходять на неповний робочий день; з 12 липня по 4 серпня - планова оплачувана відпустка; з 5 серпня по вересень колектив виходить на роботу на не повний робочий тиждень (начебто планується велика кількість виїздів по районам області); залишається питання по вересню (напевно теж будемо багато їздити з виставами); у жовтні обіцяють, що маємо увійти в "стабільне русло" по виплаті зарплат. Значною більшістю колективу такі пропозиції було підтримано!

З одного боку, наче стає легше, бо запропоноване все ж краще, ніж три місяці поспіль, по суті, намагатися вижити за одні лише "відпускні", а з іншого боку сам "дефіцит заробітної платні" так і залишається, то ж...

Є зараз багато закидів в мій бік і в бік колективу театру у коментарях соцмереж накшталт: "чого ви ниєте, всім зараз важко", " йде війна, а ви зі своєю культурою та театром вже задовбали", "всі пишуть за свій рахунок, а чим ви відрізняєтеся" і таке інше...

Відповім так:

1. Ніхто не ниє. Ми просто намагаємося захистити себе, свої родини та вберегти колектив.

2. Про війну знаю не з "чуток" чи статей, бо вона мою родину (братів, сестер) примусила залишити свої рідні домівки з усим нажитим та переїхати в інші області України. Батько, інші родичі та друзі ще й досі там... Але скажіть будь ласка, чому тоді досі юридично війна не названа війною, а є як якесь незрозуміле "АТО"??? Ввели "податок на війну". Зрозуміли - підтримали! Де ті гроші?! Куди вони йдуть?! Весь час тільки й чуєш про надані закордонними партнерами кредити на озброєння та захист. А по факту, що?! Нам з екранів телевізорів та "з офіційних джерел" розказують про те, як багато робиться державниками для воїнів-захисників у зоні АТО, в той час, як волонтери продовжують свою надзвичайно важку роботу і зі шкіри лізуть, що б забезпечити наших хлопців з передової всим: від білизни та зубної пасти до спец-автомобілів та приладів нічного бачення! Чому це відбувається?!...
І в той же час урізають заробітну платню соціально-незахищенним верствам населення: медикам, працівникам культури та іншим... То що ж виходить: нас і надалі продовжують обкрадати, а ми маємо просто терпіти та мовчки сопіти у ганчірочку?!

Завжди б'ють та ображають тих, хто це дозволяє! Ми не дозволяємо!

Кожен з нас готовий багато чим поступитися та багато чого перетерпіти, але якщо від цього є якийсь реальний результат чи користь! Але де вони ті результати?! Де і кому користь від цього?! Не пам'ятаю хто з відомих сказав приблизно таку фразу: "Армія може стати міцною, захищенною та виграти війну лише тоді, коли є міцний, захищенний та надійний тил!" А цей "тил" у нас, неначе свідомо хтось розвалює та розхитує.

Право, на труд та відповідну його оплату, прописане у "Конституції" ще ніхто не відміняв!

Важко всім, але це не означає, що варто спокійно та безмовно сидіти та чекати коли нас додавлять остаточно! Знищення культури приведе до повної деградації та знищення всієї нації!» - переконаний актор.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #8 пенсіонер 08.06.2016 23:05
то хто ж таки спалив театр?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 совок 08.06.2016 19:48
ВЫшел из степи донецкой парень молодой. Не представляю,как большинство предпринимателе й десятилетиями работают без отпусков?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Знову цей?.. 08.06.2016 14:23
Чесслово, вже дістали його безкінечнві промови :-x
Кажеш, Гуменний, армію волонтери підтримують? Правда! Чому тоді ні ти, ні драмтеатр у цілому не помічені серед цих волонтерів - хоча б на рівні однієї-єдиної, поїздки (хоча б зі спектаклем) у зону АТО?!
Кажеш, родичі твої переїхали сюди з Донбасу? Тоді ти знаєш, що не театри треба було фінансувати, щоб той Донбас утримать!
У тебе навіть не вистачило розуму не афішувати те, що твій театр, у який ходить 50 чоловік глядачів, ЩОМІСЯЦЯ отримує 550 000 гривень - і це лише на зарплату!
Розкажи вчителям області, бібліотекарям, музейним працівникам - про те, чим ти такий афігєнно цінний, що регулярно маєш отримувать удвічі більшу від них зарплату?! Розкажи на фоні закритих шкіл, бібліотек і дитсадків, що вас, півтори сотні *** обслуги драмтеатру, потрібно утримувати на фоні економіки, враженої війною?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #5 Реґіональна Тальнівщина 08.06.2016 14:10
"І в той же час урізають заробітну платню соціально-незахищенним верствам населення: медикам, працівникам культури та іншим..."

А що тут дивного... це ще й досі не дойшло до вас, що вас використовують і ви лише нікому не потрібні дрібні пішаки, якими можна в будь-який момент пожертвувати. І держать вас лише тому, що ви їм потрібні ще для якоїсь одної мети. Та ви їм раді служити, щоб вони і далі продовжували урізати та звільняти

Куди ви будете їздити, якщо школи масово закривають, вчителів виганяють на пенсію, а молодь масово їде працювати і жити за кордон? Скоро тут дике поле залишиться з курниками і конезаводами. Будете виступати перед курями і індиками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 актер 08.06.2016 14:02
Гуменний, чем больше ты пишешь, тем больше ты делаешь плохой пиар для театра. Сам видишь, какие комменты стали писать люди. Включай мозг, работай, занимайся своим делом, если ты себя позиционируешь актером ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #3 стабилизец 08.06.2016 13:08
Цитую зритель:
Гуменний, а вы хоть в каких то спектаклях играете или только по клаве стучите? Актер должен РАБОТОЙ доказывать, что он актер. А я так понимаю вы пресс-секретарь активист!?

да ладно, респект и уважуха, чел конституцию с коллективным договором почитать удосужился. в основном же пипл ничем не интересуется, что насяльник сказал, то и истина в последней инстанции.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 зритель 08.06.2016 12:34
Гуменний, а вы хоть в каких то спектаклях играете или только по клаве стучите? Актер должен РАБОТОЙ доказывать, что он актер. А я так понимаю вы пресс-секретарь активист!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #1 Соняшник 08.06.2016 12:13
О, показав зубки... Молодець!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100