Клени, що зникли з вулиці Чорновола у Черкасах, передані або на зберігання невідомо куди, або висаджені в інше місце. Подібні версії висловлюють в різних управліннях черкаської міськради.

«Більше року тому за бюджетні кошти по вулиці Чорновола було висаджено певну кількість дерев - кленів. З цього приводу, як завжди піарилися всі кому не було ліньки. Станом на сьогодні трохи більше 30 дерев зникли», – писав 27 липня черкаський журналіст Вадим Комаров.

13781973_580530188819170_5856045727469984414_n

«Прочерк» звертався з цього приводу до секретаря міськради Олександра Радуцького. Він зазначив, що теж звертав на це увагу і був стурбований, та порадив звернутися до директора департаменту містобудування та архітектури Артура Савіна. Проте пан Савін ніяк не знаходив часу для відповіді на запитання журналіста.

Більш контактним виявився начальник управління вуличної інфраструктури ЧМР Сергій Отрешко, який зауважив, що клени могли відсадити через реконструкцію вулиці, однак уточнив, що це не його компетенція.

Начальник відділу екології Черкаської міської ради Володимир Гусаченко зараз у відпустці, а його заступниця переадресовує знову-таки на Савіна.

Керівник підрядної організації, яка реконструює вулицю Чорновола, директор ТОВ «Главшляхбуд» Денис Орлінський каже «Прочерку», що клени були викопані і передані одному з комунальних підприємств на зберігання до завершення реконструкції вулиці, однак, знову ж, питанням цим займалися представники міськради, а не фірми-підрядника.

– Відповідальним за це був пан Гусаченко, тож слід звернутися до нього, – зазначили в підрядній організації. – Він зазначав, що коренище буде зберігатися як належить в мішковині і десь у вересні дерева висадять назад. Впринципі, я з цим згідний, бо в нас же по вулиці працювала фреза, інша габаритна техніка і деревця можна було просто поламати. Крім того, ви, мабуть, бачили бетонні кільця, завезені на цю вулицю, бо проектом реконструкції передбачається зливова каналізація, необхідна на з’їздах, щоб прибрати у дощ воду з вулиці. Проте будівництво зливової каналізації ще переглядається. Остаточне рішення нам має сказати проектант, чи доцільно витрачати на це бюджетні кошти, бо поряд же є колектор.

Голова екологічної організації «Екосвіт» Людмила Ткаченко зазначає з власного досвіду: після пересадки дерева не так і легко зберегти. Мовляв, їх краще пересаджувати пізньою осінню чи ранньою весною.

– У нас слабкий догляд за пересадженими деревами і часто вони сохнуть. Приживленість дуже низька. Крім того, немає стратегії висадки певних видів дерев у потрібних місцях. Так, колись по Чорновола й інших вулицях росли тополі, які висаджувалися невипадково. Вони дуже гарно поглинали різні шкідливі викиди. Тепер же немає не те, що тополь, а й клени прибрали. За екологію не думають. А потім через роки в нас хворітимуть діти і дивуватимемося в чім проблема. Я думаю, що цим питанням мала б зацікавитися державна обласна екологічна інспекція, бо якщо клени акуратно викопали на час ремонту дороги, то чому б не сказати чітко, де вони і в якому стані зберігаються? – справедливо дивується активістка.

Зазначимо, що в інтернеті один подібний клен коштує декілька тисяч гривень...

реклама

Коментарі  

 
+3 #8 Правди нема 12.08.2016 11:40
Цитую СУБу:
[Знаэмо ми цю Валю М. Вона там навіть в гуртожитку по Одеській першим поверхом, що був алмінприміщення м, приторговувала...Така їм потрібна. Тому й тримали навіть неофіційно, хоча СУБ - це КП. І це значне порушення. Дворничихи, дійсно, в прокуратуру зверталися, що з них податки знімають, а вони з"чистих" грошей повинні були цій Валі складатися на "чорну" зарплату".
Так її майстриня вже офіційно на роботу прийняла.Числиться дворником, а працює десь в кафе.
Вона і зараз ця Валя Мартиненко в кафе працює. Саме от в цей час. І Суб знає, що її зараз на участку нема. Вона так і каже, що всіх мала і там і там... У неї і у субі все схвачено і житлово-експлуатаційном у відділі МВК родичка її якоїсь подружки з гуртожитку Ольга якась працює ? Є багато людей, якім потрібна робота. А Суб такий безпредел робить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 СУБ 2 11.08.2016 14:26
Цитую СУБу:
[quote name="О!"]Знаэмо ми цю Валю М. Вона там навіть в гуртожитку по Одеській першим поверхом, що був алмінприміщення м, приторговувала...Так її майстриня вже офіційно на роботу прийняла.Числиться дворником, а працює десь в кафе. Біля будинків позарастало все і коса скоро не візьме. Людям робота потрібна, скільки у центрі зайнятості стоїть, а ця тільки зарплату отримує і "справи через СУБ" крму надо "вирішує"

Це не та Валя М. що копіі паспортів ідовідок про іден. коди збирала на Одеській? Люди не хотіли їй здавати ці документи і телебачення привозили. Було у новинах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 СУБу 11.08.2016 13:15
Цитую О!:
Знаэмо ми цю Валю М. Вона там навіть в гуртожитку по Одеській першим поверхом, що був алмінприміщення м, приторговувала...Така їм потрібна. Тому й тримали навіть неофіційно, хоча СУБ - це КП. І це значне порушення. Дворничихи, дійсно, в прокуратуру зверталися, що з них податки знімають, а вони з"чистих" грошей повинні були цій Валі складатися на "чорну" зарплату".

Так її майстриня вже офіційно на роботу прийняла.Числиться дворником, а працює десь в кафе. Біля будинків позарастало все і коса скоро не візьме. Людям робота потрібна, скільки у центрі зайнятості стоїть, а ця тільки зарплату отримує і "справи через СУБ" крму надо "вирішує"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 О! 10.08.2016 16:47
Цитую Шукайте В.М.:
Якщо там працює дворничиха, що раніше працювала на Одеській -Ва///////а М., то не шукайте, бо продані на дрова. ЇЇ вже раз звільняли при Тит/////ку з СУБу "Соснівський" за такі діла. Зрубали тополі на Котовоського, і продала дідку, що недалеко живе. На тракторі СУБувському привезли, гроші взяли чималі, до речі.

Знаэмо ми цю Валю М. Вона там навіть в гуртожитку по Одеській першим поверхом, що був алмінприміщення м, приторговувала...Така їм потрібна. Тому й тримали навіть неофіційно, хоча СУБ - це КП. І це значне порушення. Дворничихи, дійсно, в прокуратуру зверталися, що з них податки знімають, а вони з"чистих" грошей повинні були цій Валі складатися на "чорну" зарплату".Та ще права качала, що їй мало. Але її там майстер(жінка) покриває, прокуратурі, мабуть, відповідь склала яку треба. А прокуратура,яко ю була такою і залишилась.Гроші бюджетні, не власні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Морок 01.08.2016 22:01
Начал деревья тырить Одарич , выкрал 4000 деревьев !!! А может и больше - в лесу не посчитано. За ним подтянулись другие крадуны - кто где присмотрел -там и стырил безнаказанно. Все заняты "волонтерством " -очень прибыльное дело. Одни волонтерят до потери сознания ,другие тырят деревья . Если бы в городе правили местные жители,которых знает народ- то было бы больше пользы , чем от гастролеров .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 язон 01.08.2016 19:20
Шо, неясно, шо Савин их выкопал и продал?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Шукайте В.М. 01.08.2016 15:11
Якщо там працює дворничиха, що раніше працювала на Одеській -Ва///////а М., то не шукайте, бо продані на дрова. ЇЇ вже раз звільняли при Тит/////ку з СУБу "Соснівський" за такі діла. Зрубали тополі на Котовоського, і продала дідку, що недалеко живе. На тракторі СУБувському привезли, гроші взяли чималі, до речі. А дідок став пиляти тополі, а воні трухляві. Він бігом у СУБ. Каже ви ж мені продали офіційно від СУБу негодні тополі, повертайте гроші.Ваша робітниця,каже, Валентина мені продала, ще й підвезли.Сказала, що це СУБ продає, а вони нікуди негодні. Дворничиу цю Тита////ко відразу ж звільнив. Щоправда, майстер, що була з нею у долі залишилася. А згодом зясувалося, що й сама ця дворничіха продовжує в СУБі неофіціино працювати! У комунальному підприємстві, що фінансувалося з бюджету!. Проце працівники навіть до прокуратури писали, але працівниць скоротили, а Валя залишилась. Такі аферисти видно СУБу потрібні дуже! Так що, щукайте спочатку Валентину, а там зясуєте, де клени!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 коси коса пока роса 01.08.2016 13:14
Мужики там давно с бюджетом нормально работают: с утра посадка, в обед полив, а вечером уже спил. И зачем эти деревья в городе, если на улице лето и трава в пояс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100