Черкаська влада та власник ПАТ «Азот» Дмитро Фірташ підпишуть довгострокову угоду про співпрацю для покращення соціально-економічного становища області. Про це повідомив журналістам голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Губернатор поінформував, що 12 жовтня він зустрівся з Дмитром Фірташем, щоб обговорити проект угоди, яку у підсумку підпишуть три сторони: обласна влада, міська влада та Дмитро Фірташ, як власник черкаського «Азоту».

– Ми обговорили всі ті проблеми, що є в наявності в області, місті Черкаси: починаючи від виробничих і завершуючи соціальними. Обговорили як спільно вирішуватимемо ці проблеми. Зокрема, буде здійснено капітальний ремонт палацу культури «Дружба народів» і благоустрій території навколо. Це буде здійснено до дня міста Черкаси. І потім буде святковий концерт, за участю відомих зірок, – зазначив Сергій Тулуб.

Серед перелічених головою Черкаської ОДА питань, які обговорювалися на зустрічі з українським бізнесменом наступні: рівень зарплати на заводі і кроки для її підвищення, реконструкція очисних споруд підприємства для покращення екологічної ситуації в місті, співпраця з сільгоспвиробниками Черкащини, надання допомоги дитячому будинку в місті Сміла, збільшення кількості робочих місць на Черкащині, перспективи використання вантажних портів області та аеропорту, використання доріг області та покращення їх стану.

Щодо сільгоспвиробників області, то голова Черкаської ОДА зауважив, що вони щороку споживають 230 тисяч тонн продукції, яку виробляє завод «Азот». У той же час, система реалізації добрив на підприємстві незручна для аграріїв.

– Ми домовилися, що відпрацюємо спрощений механізм реалізації добрив, переглянемо механізм формування ціни. Ми також домовилися, що підприємство бере шефство над дитячим будинком в Смілі, допомагатиме матеріально тощо. Також у нас на Черкащині є онкологічний диспансер, у якому є дитяче відділення. Його дітки потребують допомоги лікарськими засобами, медичним обладнанням, – пояснив Сергій Тулуб.

Щодо ціни питання, то як зазначив губернатор, наприклад, по онкологічному диспансеру була домовленість про виділення мільйону гривень. Щодо розвитку дитячого футболу на Черкащині через футбольний клуб "Славутич", то тут буде близько мільйона гривень. Все, за словами Сергія Тулуба, буде конкретно розписано.

Голова Черкаської ОДА пояснив, що це була його перша зустріч з Д. Фірташем, де обговорювалися пункти соціальної угоди.

– Мені імпонує конструктивний підхід Дмитра Фірташа. Ми обговорили кожен пункт, пішли в деяких питання на компроміс. А по деяких питаннях вже починаємо працювати. Щодо термінів, то ми домовилися, що до 1 листопада беремо час, щоб відпрацювати всі пункти угоди, – зазначив Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 железо 13.10.2011 09:34
"Человек хороший - но с деньгами расстается очень тяжело"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Ант 13.10.2011 08:05
Только наглеть не надо, а то будет как с Порошенко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100