реклама

реклама

У Черкасах в районі Хімселища планують побудувати сміттєпереробний завод. Інвестори запевняють, що це вирішить не лише питання зі сміттям, а й з електроенергією, яку вироблятимуть. А ще, мовляв, все екологічно безпечно і економічно вигідно. Розміщуватись завод буде у промисловій зоні, орієнтовно інвестори обрали для цього наявні індустріальні потужності «Хімволокна».

67677777

Про це та інші досягнення інвестори розповідають зараз черкащанам на громадських слуханнях, що тривають у приміщенні Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій, що на вулиці Б. Вишневецького, 17, інформує журналіст "Прочерку".

Людей зібралася повна зала і дехто звинувачує організаторів у підвезенні громадян на слухання. Всього присутні 411 осіб з правом голосу. При цьому, журналістами було помічено і мера Черкас, і депутатів, і навіть нардепа Олега Петренка.

Олег Петренко зробив селфі в залі

Олег Петренко зробив селфі в залі

Зазначимо, перемовини з інвесторами розпочалися ще у 2014 році. Тоді ж в області підписали відповідний меморандум про співпрацю з локальним партнером «OAK Utility Solutions and Development» – підприємством «КООР International UA». Ще на початку року обласна влада повідомляла, що реалізація запропонованого інвесторами проекту дасть можливість переробляти відходи не тільки міста Черкаси, а й з районів, які розташовані в радіусі до 50 км від обласного центру.

Для реалізації проекту в Черкасах створено ТОВ «ЕКО-БАІК». Виступав від її імені виконавчий директор Андрій Богоявленський.

Виконавчий директор компанії OAK Utility solutions & Development WLL Роберт Браун також наголосив, що компанія готова інвестувати у проект 70 млн грн.

Йому гаряче опонували журналіст Вадим Комаров, керівник Аналітичного центру Інституту досліджень інвестиційної привабливості та економічного розвитку Дмитро Виноградов, представниця Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної Ліги Наталія Фоміна, голова антикорупційного комітету Євген Єзик, депутати Черкаської міськради Руслан Зоря та Павло Карась. Останній взагалі назвав інвесторів аферистами.

– По своїх екологічних наслідках цей завод буде сумарно наносити шкоди більше, ніж усі ті, що є в Черкасах, – заявив депутат. – Я думаю, перед нами аферисти.

реклама

Коментарі  

 
+2 #8 Інший сусід 18.09.2016 14:10
У світі існує багато технологій утилізації сміття. Й інвесторів у світі багато. Але чомусь громаді пропонують лише один з дуже багатьох варіантів як безальтернативн ий. Дорогий, неекологічний і непрозорий. А громада взяла і розібралася.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 миша 17.09.2016 16:13
Дебелизм вышой марки. Наш народ сам не знает что хочет. Типа Азот екологичиски чист.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Сергей 16.09.2016 13:28
Все, кто присутствовал на слушаниях,в том числе и я, понимали что это не решение,а очередное надувательство людей.Общие фразы,общие проекты,нашего профессора с 50 летним опытом в химической отрасли назвали дилетантом,но восхваляли чувака-потому что он из Америки. Смешно и противно.Вопрос надо решать,а если вы думаете что наш народ до сих пор просто лохи,то вчера люди показали.что разводняка,дого ворняка и отмывки денег здесь не светит.Особенно убило-через 5 мин.начала конференции,наш
чудо мэр- поднял попу и урыл с замами в неизвестном направлении,даж е не создав видимость что ему это интерестно.Судя по этому-он уже получил свою долю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Черкасчанин 16.09.2016 11:09
Для чего такие сложности - заводы строить.А тем более мусороперерабат ывающий.
Проще устроить шоу с депутатским корпусом и экспертами вместе.Лучше продолжать вывозить все на полигон и иметь с этого живое бабло сегодня и сейчас.Точно так же "обсуждалось" и строительство курятника Нашей Рябы в Чигиринском районе.Ну и кто после таких обсуждений захочет инвестировать в город?Громаде выгоднее ездить на зароботки по всему миру?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 громада 15.09.2016 21:36
Ніякого спалювання не повинно бути. Тільки сортування та переробка сміття.Цим шляхом крокує Європа!!! Вдумайтесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Ангел 15.09.2016 17:03
Прочерк, навіщо ви даєте такий провокаційний заголовок? Невже не розумієте, що через такі заголовки і дикунську поведінку людей будь-який інвестор втече з України?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Орест 15.09.2016 17:00
Всім, хто активно опонував інвесторові, раджу ПУБЛІЧНО оприлюднити СВОЇ шляхи вирішення проблеми утилізації сміття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Марат 15.09.2016 16:51
Каламутити воду всі мастаки: і Карась, і Зоря. Якщо цей інвестор не подобається - приведіть свого!!!! Як ВИ пропонуєте вирішувати проблему сміття?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100