реклама

реклама

Під час сьогоднішнього засідання Соснівського районного суду у справі вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка присутні вивчали висновок судмедекпертизи, пише «Інфоміст».

zakrev

Так, на думку судмедекперта, смерть Сергієнка настала внаслідок асфіксії. Журналіст втратив свідомість від ударів по голові. Про це йдеться у четвертому томі справи, яку зачитала під час засідання прокурор.

Загалом Сергієнко отримав низку травм: це і переломи, і удари по голові, і колото-різані рани. Згідно з висновком судмедекперта, Сергієнко не чинив спротиву та був тверезим.

Коротко підсумувала висновок судмедекперта адвокат дружини Василя Сергієнка Євгенія Закревська. На її переконання, усі тілесні ушкодження, встановлені судмедекспертом, можна поділити на кілька груп.

– Перша – це тілесні ушкодження голови. Це перелом кісток основи черепа та кісток мозку. Характеристикою цього тілесного ушкодження, як зазначає експерт, є інтенсивна кровотеча, по-друге – саме це тілесне ушкодження викликало втрату свідомості, по-третє, саме це тілесне ушкодження голови в купі з тим, що воно викликало втрату свідомості і інтенсивну кровотечу, викликало смерть. Асфіксія була спричинена саме цим тілесним ушкодженням, – зазначила Закревська.

Вона також нагадала, що, за словами свідків, Сергієнко не кричав. Крім того, ніхто не бачив боротьби Сергієнка з особами, що його викрадали.

– Третій момент – судовий експерт не зазначає, що є сліди самооборони. Тому я припускаю, що втрата свідомості відбувалася в момент першого удару по голові і ще до того, як Сергієнка погрузили до автомобіля.

Друга група ушкоджень, продовжує адвокат, – це колото-різані рани. Таких на тілі Сергієнка знайшли більше 15.

– Ці рани були спричинені зі спини. Принаймні три з цих ран були тяжкими тілесними ушкодженнями з ознакою "небезпечні для життя в момент заподіяння". Тобто ці рани наносилися особі, яка перебувала без свідомості. Для мене це є ознакою явного умислу на вбивство особами, що наносили ці рани. Також хочу зазначити, що в момент нанесення цих ран Сергієнко ще був живий, – зазначила Євгенія Закревська.

Третя група ушкоджень – садна.

– Думаю, що це сліди волочіння, оскільки експерт поділяє ці садна на дві групи щодо часу ушкоджень: до 30 хвилин до моменту смерті (це садна на колінах), інші – на боку (від 46 хвилин і навіть більше). Можна зробити висновок, що перші сліди волочіння були з моменту викрадення Сергієнка і другі – на місці спричинення смерті.

Також Закревська звернула особливу увагу на ще одну травму загиблого – странгуляційна борозна.

– Для особи, яка душили Сергієнка, це вже було несвідоме тіло. Вочевидь, не маючи достатньої кваліфікації, людина не розуміла, що смерть уже настала. Це вже "контрольна" странгуляційна борозна, яка додатково свідчить про наявність умислу на вбивство.

Сторона обвинувачених відмовилася визнавати висновки судмедекспертизи. Так, захисники підозрюваних у вбивстві наполягали на тому, що в документах відсутня інформація про те, як тіло доправляли з місця вбивства до моргу. Мовляв, імовірно експерт досліджував інше тіло, а не Василя Сергієнка.

Наступне засідання у справі відбудеться 12 жовтня.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Чертополох 06.10.2016 19:34
Народ здесь молчит. Убийство человека - слишком прозаичное действо для нынешней Украины . Полное равнодушие . Довели людей рекламой до полной дебилизации .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 федор принципиальный 06.10.2016 18:51
Виновники найдены или очередные балачки ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100