Головний редактор видання Громадське слідство Григорій Козьма заявив, що готовий передати в користування Міністерству оборони України власні броньовані машини. Як написав журналіст у Фейсбуці, два автомобілі Ford він купив для захисту після замаху на його життя у серпні 2018 року. Тоді він 10 місяців до закінчення досудового розслідування перебував під державною охороною та авто використовувалися для пересування містом. Про це повідомляє "Південь.Today".

«У цей важкий для України час, коли ворог прорвав наші кордони, а територіальна оборона слабка, я готовий віддати військовим чи теробороні два спеціалізовані броньовані Ford для перевезення цінностей та осіб. Вони стануть у нагоді для перевезення документів, зброї, людей, чогось іншого, що потребує режимного звернення. Автомобілі абсолютно ідентичні і добре обладнані, зі своїми хитрощами: броньована капсула, автоматичний вогнегасник і т.д. Вони, звичайно, не витримають влучення з гранатомета, але постріли з більш простої зброї переживуть. Вандалів та грабіжників, тим більше. Ми – громадянські люди і броня у нас лише така – громадянська», – написав журналіст.

x105586592_3045684222218922_137255164567444502_n-960x640.jpg.pagespeed.ic.b3oSlNWPww

Григорій Козьма пише, що робить це публічно, для того, щоб суспільство змогло стежити за тим, щоб автомобілі не привласнило собі якесь обличчя-функціонер, але медійну вигоду для себе він не переслідує.

«Ми багаті не на те, що маємо, а на те, що віддаємо. Дякую кожному, хто віддає нашій державі щось: час, здоров'я, підтримку, мирне небо, надію, майбутнє. Насправді це молитва та пожертвування. Нехай Бог береже Україну», – написав Григорій.

Нагадаємо, журналіст-розслідувач Григорій Козьма йшов торік на вибори в нардепи по округу 197. Сам він з Одеси, двічі перемагав в конкурсі журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка.

Григорій Козьма, окрім журналістських розслідувань, має почесну грамоту МЗС. Йшов на вибори від партії «блок Едуарда Гурвіца» (це колишній мер Одеси).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100