реклама

реклама

На сесії міської ради розглянули питання щодо внесення змін до “Прозорро”, пише «Інфоміст».

Департамент економіки подав пропозицію за зверненнями закладів охорони здоров’я та шкіл естетичного виховання щодо надання можливості здійснювати закупівлю допорогу самостійно на суму до 30 тис грн по окремим кодам.

Голова комісії з контолю за закупівлями ЧМР Роман Ганзевич вважає такі зміни недоцільними.

15129778_1902544796641049_1804245504_n

Секретар міської ради Олександр Радуцький продемонстрував присутнім комерційну пропозицію від члена комісії, юриста Людмили Бордунос.

– Саме тому вони і просять зменшити допороги до 5 -10 тисяч, бо чим більше буде допорогів, тим частіше підприємці зможуть звертатися до юриста Бордунос, – виступив Радуцький. – Юридична практика хай буде на стороні.

Такі дії Радуцький оцінив як конфлікт інтересів.

У свою чергу Ганзевич заявив, що Бордунос подала заяву про вихід із комісії, а вже після цього розсилала пропозицію.

Людмила Бордунос повідомила, що порушень в її діяльності немає.

– Я займаюсь своєю господарською професійною діяльністю. І взагалі на моє переконання, чим більше професійних юристів буде підключатись до даного виду послуги, тим буде краще. Бо кваліфікована юридична допомога учасникам забезпечить більшу якість їх пропозицій та збільшить кількість проведених тендерів. І така діяльність не впливає на контроль за оголошеними закупівлями, бо комісія лише фіксує факт порушення під час проведення торгів, – каже пані Людмила.

Міський голова Анатолій Бондаренко дав завдання підготувати розпорядження про ліквідацію комісію, яка контролює закупівлі, разом із тим мерія звернеться до прокуратури, аби та дала оцінку законності дій члена комісії Людмили Бордунос.

– Ми створили цю комісію як дорадчий орган, тепер я бачу, як вони радять. Я ображений через такі дії одного з членів комісії, думав, що це описка, але якщо це правда… Вона себе дискредитувала перед громадськістю. Є закон про закупівлі, тому треба привести у відповідність і діяти згідно нього. Я просив би більше мені не радити. Мені соромно за ці речі.

Нагадаємо, згідно з новим проектом рішення, пропозиції на “Прозорро” сумуватимуться не по галузях, як це є зараз, а по кожному закладу.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 рандеву 18.11.2016 09:11
О!!! Люда знає як заробляти гроші! Має досвід ще з Халаєм! А тепер на допорогах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Практика 17.11.2016 16:52
Ну занимается юрист помощью при провдениит закупок по прозоро, ну тотже юрист в комисии по казупкам в системе прозоро при горисполкоме. Комисия всегото вычитыавет предложения и вносит на расмотрение свое виденье ситуации. В чем проблема?

Как относится к тому что три депутата работают на комунальных предприятих города?

Просто комиссия мешала меру... вот он и нашел причину чтоб ее расформировать. Заметьте - не навести порядок - а расформировать! !!!!

Какойже у нас примитивный мер.....((((( селом руководить - и то небольшим. Вот его уровень....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Ржавієш уже? 17.11.2016 15:21
Толя, ти образився, "залізний" ти наш? То треба було заплакать! Чи ти плачеш тільки тоді, коли тобі Фреймут таблички вручає? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 СБУ 17.11.2016 14:55
От чи й не проблема... була людина яка з юридичної точки зору хоч все вичитувала...а зостануться прихлебателі підконтролні меру...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100