Ініціативній групі трудового колективу Комунального Закладу «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» бази №2 надійшла відповідь від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, підготовлена директором департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олегом Стадником.

Нагадаємо, що колектив пологового будинку база №2 звертався до мера з проханням розглянути питання відокремлення пологового будинку від бази №1 та критикував роботу керівника закладу Володимира Зеленька. Копію звернення до «Прочерку» надавала Людмила Юрчик, помічник депутата ЧМР Романа Шевченка, яку сам Володимир Зеленько чомусь сплутав зі своєю підлеглою – лікарем Людмилою Юрчик і не розібравшись, вказував їй як працювати.

У листі від влади жодним чином не дана відповідь колективу щодо їх претензій до Зеленька. Натомість роз’яснено, що нині працює робоча група з питань переведення працівників закладу база №2 у зв’язку з відкриттям обласного перинотального центру.

Частина колективу закладу стурбована. Медики просили відділити їх від бази №1, тобіж роз’єднати об’єднані раніше пологові будинки і дати можливість працювати. Натомість тепер з’явилися перестороги щодо переведення фахівців в перинотальний центр. Члени колективу закладу бояться таким чином взагалі припинення діяльності пологового будинку №2 (вул. 30 років Перемоги 16/1).

Водночас на сьогоднішній вранішній нараді у Черкаській міськраді Олег Стадник заявив, що не бачить логічності у роз’єднанні двох черкаських пологових будинків.

- Не бачу доцільності у тому, щоб розділяти пологовий будинок на два. Адже в такому випадку кошторис у 30 млн буде розділений по половині, тобто по 15 млн. До того ж потрібно буде вводити додаткові адміністративні посади, які потягнуть за собою певні витрати. Це не принесе жодної ефективності. До того ж, якщо зараз у нас 170 ліжок, то у разі роз’єднання у кожному пологовому будинку буде по 80 ліжок. Я таких пологових будинків не бачив.

До того ж Олег Стадник спрогнозував зменшення кількості пологів у наступному році в Черкасах до 1400. У такому випадку після роз’єднання в кожному пологовому будинку буде по 700 породіль.

- У черкаській центральній районній лікарні, яка знаходиться на відстані від Черкас, і де працює 12,5 лікарів, щорічно народжує 700 породіль, - зазначив Стадник.

До того ж головний медик міста додав, що деякі ліжка у черкаських пологових будинках використовуються не за призначенням, що спричиняє нераціональні втрати міського бюджету.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Марія., лікар 23.11.2016 18:48
Є пусті приміщення, оренда приватними гінекологічними фірмами на території бази №1, що виконують тіж самі функції що Комунальний заклад пологовий будинок, чи не є це пряме порушення й використання в власних цілях закладу головним лікарем Зеленько. Ще які повинні бути до вас п. Стаднику О.М. запитання , щоб відповідь була вірна й чиста на поставлене трудовим колектив пологового будинку на Конєва щодо визання недовіри головному лікарю Зеленьку В.М. Дуже багато скритих недоліків, проблем, потрібно їх вирішувати , а не втоптувати й робити когось винним. п.Олеже не маніпулюйте людьми, а вирішуйте проблему, яку саму й закрутили. А стосовно перенатального центру, то туди дуже просяться працівники пологового будинку на Чєхова (База №1 на Чехова), не обмежуйте їх дії!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Марія 23.11.2016 18:40
Маю право, запитати , що це значить використовуютьс я ліжка не запризначенням? То чому Ви не запитаєте чи не спитаєте головного лікаря Зеленька, що це за використання не запрезначенням ліжковогог фонду? Чому до цього часу не приведено в відповідноість до положення про пологовий будинок. Чому простоює пустий другий поверх чотирьохповерхо вого будинку на Чехова, 101 (База№1), то це ви пане Стадник маєте на увазі,куди використовуютьс я бюджетнні кошти? То запитайте знову ж того п.т Зеленька й приймайте дії щодо нього та й розтрату коштів. Чи мабуть ці питання вже до правоохоронних органів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Марат 21.11.2016 17:01
Если 300 человек персонала, члены их семей, пациенты, громада Сосновского района говорит Чиновнику средней руки, что он не прав, а он с упорством , достойным лучшего применения долдонит, что я уверен в своей правоте, то что то не так с государством. Оно чьи интересы блюдет? В единственном числе упоротого бюрократа или людей. Или Чиновники безгрешны и никогда не ошибаются?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Наталья 21.11.2016 15:03
Опять 25.як чудово пан стадник підраховує кошторис.а пан мер розповідав,що ніякої ееономіі після об'єднання не було.так кому вірити.а давайте все закриєм.і хай колишній ортопед лікує всіх сам.тільки цікаво,чи вміє він лікувати.чи тільки скорочувати лікарні і вказувати на негаразди десь, а не в себе.а ось що він скаже,як атовці вернуться і їх дружини народжуватимуть по 40 в день.....мабуть,тікатиме за тулубом. Віва Іспанія
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100