реклама

реклама

Співпраця між Золотоношею і німецьким містом Штольберг (Саксонія, район Ерцгебірге), завдяки якій німецькі партнери надали суттєву допомогу медичній, соціальній сфері Златокраю, а також службі пожежної безпеки, виходить за межі двох міст.

Микола Черінько на лінії виробництва Schroeder + Heidler GmbH

Микола Черінько на лінії виробництва Schroeder + Heidler GmbH

Раніше «Прочерк» уже інформував про те, що Золотоноша розпочала встановлювати партнерські стосунки із сусіднім зі Штольбергом німецьким містечком Плауен. Наступним етапам стало розширення партнерства на сусіднє із Золотоношею село Нова Дмитрівка, інформує «Золотоноша».

Представник Золотоноші Микола Черінько та координатор організації «Друзі України Ерцгебірге» Сільвіо Уліг нещодавно зустрілися з депутатом Саксонської земельної ради Александером Крауссом і його заступником Себастіаном Хоффманном. Обговорювали питання водопостачання, водовідведення та переробки відходів, а також проходження стажування українських фахівців за цими профілями у Саксонії.

Плідно відвідали й мера німецької громади Ауербах, з яким узгодили встановлення партнерських відносин між Новою Дмитрівкою та цим населеним пунктом. Його очільник Горст Кречманн від ідеї в захваті та щиро підтримує майбутню співпрацю двох сіл. Для цього вже в січні тамтешня громадська рада має отримати проект пропозиції. Її підготовка та презентація ляже на плечі Сільвіо Уліга. Для цього в грудні він відвідає золотоніське село для узгодження деталей з його головою.

Окремо Україною зацікавилися рятувальники з Ауербаха. Під час зустрічі з особовим складом начальник підрозділу оголосив, що має намір завітати до колег із Золотоноші. Приїдуть сюди четверо фахівців, а сам керівник прагне встановлення прямого контакту з очільником золотоніської пожежної частини.

Знайомили делегацію і з місцевим підприємством «Шрьодер + Хайдлер ГмбХ» (Schroeder + Heidler GmbH), основною діяльністю якого є виробництво деталей з пластмаси для автомобілів та електротехніки. Його власники наразі розглядають можливість розміщення виробничих потужностей у Золотоноші. За словами промисловців, зацікавленість для інвестування велика, проте й залишається головна умова – постійний розвиток та стабільне законодавство в Україні.

Відвідає незабаром Золотоноші і старий заочний знайомий. У травні з робочим візитом сюди прибуде мер Штольберга Марсель Шмідт.

Нагадаємо, окрім економічної міжнародної співпраці Золотоноші з німецькими партнерами, на черзі відтепер і культурна. Туристичний центр містечка Аннаберг, що розташовується у саксонському районі Ерцгебірге, зацікавився Золотоношею, ознайомившись із тутешніми фестивальними заходами, проведеними у вересні. Виявили інтерес і митці – Музичний оркестр Ерцгебірге.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100