реклама

реклама

Під час виборів до місцевих рад у 2015 році було виявлено 25 кримінальних правопорушень, 5 із яких були відправлені на досудове слідство. Про це на сьогоднішній прес-конференції, організованій мережею «Опора», розповів керівник слідчого управління головного управління національної поліції в Черкаській області Дмитро Гусаченко.

Під час розслідування фальсифікацій на виборах 2015 року, за словами пана Гусаченка, виникли певні проблеми.

- Складність у тому, що доступ до документації в умовах нового законодавства, відбувається тільки через рішення суду. Через це втрачається оперативність. Тому складно отримати доказову базу. Також, одна з головних проблем – тривалість експертиз, на які йде багато часу. А ще, складність у тому, що про діяння злочинців, які це робили, знає обмежене коло осіб. Довести це дуже складно, - сказав Дмитро Гусаченко.

З приводу справи, щодо фальсифікації виборів в Черкаську обласну раду, то тут також є проблеми – говорить поліцейський.

- Справа щодо обласної виборчої комісії дуже проблемна. Проведено великий обсяг роботи, опитано близька 100 осіб, проведено комп’ютерну експертизу. Я сподіваюсь, що рано чи пізно ця справа потрапить до суду.

Нагадаємо, після виборів 2015 року точились дискусії про можливі фальсифікації виборів до Черкаської обласної ради та місцевих рад. Пізніше повідомлялось, що винним у фальсифікації хотіли зробити комп’ютер.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Олена 19.12.2016 13:50
"Довести це дуже складно".ЕСЛИ ДОВОДИТЬ И НЕ ХОЧЕТСЯ.При януковиче вся эта фальсификация напоминала так себе цветочки,при порошенко вдохновителя этой вакханалии дала свои плоды.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 депутат 03.12.2016 11:48
Якщо так важко виявлять, осіб, що фальсифікували вибори, то можливо не компентентні органи, які проводять слідство, яких смисл тоді взагалі проводить вибори. При таких низьких явках виборців на вибори, такими діями до кінця добивають виборчу систему, щоб і та невеличка горстка людей, які можливо вірили в чесність виборів, розувірилась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100