реклама

реклама

Прокуратура області і слідчі повідомили про хід розслідування справи щодо фальсифікації виборів до Черкаської облради. Про це сказав, виступаючи на сесії облради голова депутатської комісії із фальсифікації виборів Олексій Давиденко.


Якщо раніше хід розслідування стояв на місці, то тепер винним у фальсифікаціях може стати комп’ютер, адже саме через його збій, за версією правоохоронців, могла бути невідповідність даних протоколів черкаської ОВК та місцевих ТВК.

– У Київському інституті судово-медичних експертиз призначено три комп’ютерні експертизи комп’ютерів. Тобто, є припущення, що відбувся збій комп’ютерної програми і у всьому винен комп’ютер. На засіданні комісії позиція деяких депутатів була такою, що працівники правоохоронних органів навіть хотіли покинути засідання. Я запитував представників прокуратури і слідчих: якщо буде підтвердження, що не було втручання в комп’ютер і програми, яким тоді напрямком піде слідство? інформації я не отримав, – зазначив Олексій Давиденко.

Депутат зазначив, що при підрахунку голосів комп’ютер використовувався тоді як калькулятор і припустив:

– У ту ніч хто хотів так і писав. 18-ть осіб мали доступ, з них 16-ть сказали, що писали все правильно. Що сказали інші, ми не знаємо, – наголосивши на необхідності створювати слідчу групу, щоб розслідування фальсифікацій не затягнулося.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Dirty Harry 28.03.2016 11:27
Хто вс...ся? - Невістка!. :D :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 олег 26.03.2016 20:07
Дуже хочеться, щоб заслужену міру покарання понесли не тільки виконавці, а й заммовники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 комп 26.03.2016 17:51
Шото компьютер интересно ашипся. БПП - дописал, у Афганцев и Свободы отнял. А в суме показал то что надо. Вероятность шо компьютер так ошибся - 1 против миллиарда. Разве что компьютер сам сторонник БПП. Зачем делать всех идиотами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 П 25.03.2016 23:27
Ну, а що ще можуть сказати «хвахівці»? Комп’ютер ніяк не може бути винним - це просто річ, яка не має своєї волі, інструмент на зразок ручки чи олівця. Так можна договоритися до того, що у всіх фальсифікаціях олівці з ручками винні - вони не ті цифри написали... Як таке взагалі може бути, що «У ту ніч хто хотів так і писав. 18-ть осіб мали доступ»? Є конкретні люди, які порушували конкретні вимоги законодавства і інструкції з експлуатації комп’ютерних програм. Однією із вимог, на скільки я знаю, є категорична заборона передачі логінів, паролів та інших засобів ідентифікації іншим особам. Якщо оператор передав паролі чи дозволив іншій особі працювати із своїм логіном - то це пряме порушення цим оператором інструкції, за це він повинен відповідати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Макуха 25.03.2016 17:39
Комп'ютер, комп'ютер ого -го -го -го.....
(Була така пісня у веселих 90-х роках)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100