реклама

реклама

Черкаський підприємець Андрій Бортник у «Фейсбуці» розповів про своє бачення «начебто зірваного тендеру на утримання доріг та прибирання міста».

14022233_1155695784496345_5180809962638333621_n «Відразу після оприлюднення документів учасників, що планують взяти участь в тендері, ми повідомили тендерний комітет про фіктивні документи 3 учасників. Ця ж інформація була озвучена на нараді в міського голови за участю (секретаря міськради, – ред.) пана Радуцького, – пише Андрій Бортник. – Також ми повідомили, що свідоме ігнорування цих доказів, може призвести до затягування процесу визначення переможця торгів в зв’язку з необхідністю подати скаргу. Не дивлячись на це, тендерний комітет не знайшов порушень в документації інших учасників.

Ще однією свідомою брехнею є інформація про потребу виділити на ці роботи 60 млн. грн. Ця сума є завищеною в 2 рази!!! і приймалась з єдиною метою – отримати «відкат» за виконані роботи».

Андрій Бортник також опублікував документи про цінову пропозицію ТОВ «Свій лад» на тендері, із яких видно, що вона становила 32 млн грн, і в результаті торгів може стати ще меншою, «щоб в якихось «гарячих голів» не виникло бажання відмінити тендер та віддати ці роботи КП «ЧЕЛУАШ» без конкурсу, поклавши на нас всю відповідальність».

Пан Бортник також навів зміст скарги про фіктивні документи трьох учасників тендеру:

«Замовником не враховані листи ТОВ «Свій Лад», якими йому повідомлялось про те, що відгуки про надання аналогічних послуг ПП «Черкаси-Інтерстрой», КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», ПП «Агропром-1992» були сфальсифіковані та не відповідають дійсності, а також існують інші порушення при оформленні їх пропозицій. Замовник не здійснив незалежну перевірку інформації, не звернувся з запитами про надання інформації до інших державних органів для перевірки інформації, що міститься в відгуку, а задовольнився отриманням ще одного підтвердження від організацій, що надали фальсифіковані відгуки. На нашу думку, пропозиції учасників містили помилки та сфальсифіковані дані:

1. Учасником торгів ПП «Черкаси-Інтерстрой» в складі пропозиції подано договір та відгук, які є сфальсифікованими.

2. Учасником ПП «Агропром-1992» в складі пропозиції було надано відгук та договір, в якому вказано, що послуги з очищення надано на суму 4'689'140, 00 грн. в період з 2.10.13 по 28.02.14. За нашими даними, ця інформація є неправдивою, а відгук сфальсифікованим, а учасник ПП «Агропром-1992» не мав господарських відносин з ТОВ «Феррострой» за вказаними у відгуку послугами та сумами виконання.

3. По учаснику КП ЧЕЛУАШ на нашу думку, документація не відповідає вимогам тендерної документації, так як види робіт вказані у відгуку, не відповідають видам робіт, які вказані в договорах надання послуг за 2009-2011 роки, наданих учасником. В складі пропозиції КП «ЧЕЛУАШ» наданий проект договору, в якому відсутній пункт 9.1, таким чином подання цього проекту договору теж не відповідає вимогам тендерної документації».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 ТРимайся 19.01.2017 17:24
Андрію, вперед! :P Хто як не ти буде наводити порядок в місті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Джон дир 19.01.2017 17:11
Железный ни одного договора не пропускает мимо кармана.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Сліпий 19.01.2017 15:49
Таке враження складається, що скоро когось посадять, або когось застрелять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100