реклама

реклама

Про стан деяких підприємств обласної комунальної власності, діяльність яких впливає на наповнення бюджету, розповів голова Черкаської облради Олександр Вельбівець на сьогоднішній прес-конференції.

d22b8a986ed628519c93e0f70db14bc1

– Ви всі були свідками того, які непрості процеси переживали комунальні підприємства «Фармація», «Облпаливо», готельний комплекс «Дніпро». Це ті підприємства, які є досить привабливими в плані матеріальної бази, якою вони управляють. Та й напрям послуг, що вони виконують, є досить пріоритетним сьогодні на ринку. Хочу зазначити, що в цьому напрямку нам вдалося забезпечити, щоб «Фармація» залишилася в комунальній власності обласної ради. Після запровадження антикризових заходів підприємство припинило нарощувати борги і навіть є динаміка погашення боргів. Непогана динаміка. Якщо попрацюємо так ще рік, то в нас є всі передумови говорити, що підприємству протягом цього бюджетного року вдасться погасити борги. А по календарному плану реструктуризації боргів ми навіть випереджаємо план. Сподіваюся, наступного року підприємство вийде на погашення боргів, нарощування прибутку і сплати податків до бюджету, – зазначив Олександр Вельбівець.

Непростий час, за словами доповідача, переживає комунальне підприємство «Облпаливо».

– За рішенням господарського суду, там запроваджена процедура санації, протягом два десятки судових рішень було прийнято протягом останнього періоду. Я вважаю, що комунальні підприємства доводилися до банкрутства свідомо, щоб потім через спрощену систему прибрати їх у приватну власність. Але нами припинено таку негативну динаміку. Щоправда, до цих пір є протистояння кредиторів щодо підприємства «Облпаливо». Але поки ситуація нами контрольована, хоч і непроста, – зауважив голова облради.

Він зазначив, що нинішня влада взагалі змінила стратегію використання комунального майна. І сам Вельбівець, мовляв, був ініціатором змін.

– Раніше передавалося найбільш ліквідне майно облради на умовах пільгової оренди… Нинішнього року нова стратегія роботи з комунальними підприємствами дала нам можливість збільшити дохід від оренди майна на більш ніж півмільйона гривень, – наголосив Вельбівець. – Нам слід стимулювати працівників цих підприємств фінансово, що можливе лише за умови виконання фінансового плану підприємств. А виконання плану можливе, якщо ми будемо ефективно використовувати майно і забезпечувати стале надходження фінансових потоків на рахунки підприємств.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 небайдужий та обізнаний 02.02.2017 21:29
Який брєд пане Вільбевець, ви хоч законодавство щодо комунального майна, яким керуєте вивчіть. При банкрутстві комунального підприємства майно, яке надала теріторіальна або обєднана громада в управління комунальному підприємству, є власністю громади , а не підприємства - тому при банкрутстві такого підприємства це майно завжди залишається власністю громади. Тому ні склади "Обпалива", ні приміщення аптек "Фармації" ніхто по якійсь вами надуманній "спрощенній процедурі" забрати не зможе. Проте, ви щось швидко перефарбувались - памятаємо ,як ви лобіювали передачу "Фармації"в оренду новостворенній, зареєстрованній на офшори фірмі, чи ви забули?
А взагалі мабудь тількі вам не відомо, що державні та комунальні підпрємства - джерело збагачення тих, хто ними "управляє"- корисніше їх приватизувати за справедливою ціною, а отримані кошти направити на потреби громади, але темінь та популізм "рулять" в цій державі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100