реклама

реклама

Обласне аптечне комунальне підприємство «Фармація» свідомо доводили до банкрутства. Про це під час річного звіту на сесії обласної ради у п’ятницю повідомив її голова Олександр Вельбівець.

Фармацiя

– Позитивним результатом роботи (облради, – ред.) вважаю збереження у комунальній власності підприємства «Фармація», – зазначив Вельбівець. – Ми знаємо, що певний час проводилася цілеспрямована політика щодо доведення підприємства до банкрутства. Однак завдяки депутатському корпусу, постійній увазі керівництва обласної ради та планомірній роботі колективу підприємства, який успішно виконує розроблений план заходів щодо подолання кризових явищ і заборгованості, можу констатувати позитивні показники в діяльності підприємства.

За інформацією голови облради, на сьогодні чистий дохід від діяльності підприємства (вочевидь, за рік, – ред.) становить 83 млн 985 тис грн – це 122% виконання планових показників.

– Переконаний, що стратегічна соціальна цінність підприємства для громади області очевидна, і фінансові показники антикризових заходів, що впроваджувалися лише протягом року, доводять: продовження цих заходів дозволить повністю подолати заборгованість та забезпечити прибуткову роботу аптечної мережі, – вважає пан Вельбівець.

Один із критиків пана Вельбівця, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в облраді Олег Баштан, у відповідь на виступ голови наголосив, що саме він, Вельбівець, робив усе, щоб «сплавити «Фармацію» приватній компанії». Збереження підприємства у комунальній власності – заслуга облради, але не її голови.

Але голова облради відказав, що він як посадова особа місцевого самоврядування має певні зобов’язання і обмеження.

– Цей процес (передачі «Фармації» у приватні руки, – ред.) розпочинався ще за попереднього скликання обласної ради. Ми, ставши депутатами, застали його середину. Я давав чіткі доручення з’ясувати, а чи були правовими дії посадових осіб обласної ради та всіх структур, причетних до ухвалення рішень. Висновок чіткий – усе в межах чинного законодавства. Більше того, я закликав тих, чиї інтереси не враховано: подайте до суду і скасуйте в суді всі рішення, прийняті до того! Ні... Тепер дивіться: якби я діяв усупереч законній процедурі, я б обмежував права орендаря отримати це підприємство в оренду. Тож рішення мав приймати не один я, а всі ми. До речі, подивіться, як я голосував з цього питання, і ви будете здивовані, що все не так однозначно, як ви стверджуєте.

реклама

Коментарі  

 
-8 #2 Фармацевт Кіріл Гундяєв 06.02.2017 15:57
Вєрной дорогой ідётє, товарістчі. Московська церква та ФСБ з вами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Кент 06.02.2017 14:51
Так а кем она доводилась до банкроства? При регионалах милиоонная прибыль, а только Батькивщинцы Бодаренко с Коваленко пришли на волне майдана к власти так сплошные убытки и проблеммы!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100