25 лютого на Масляну громадськими активістами було затримано групу браконьєрів за вирубкою лісу. Про це у Фейсбуці повідомив активіст Андрій Чайка.

- Зі слів затриманих, вони діяли на «прохання» Голови Пшеничницької сільради Мотриченка Сергія Михайловича... Документів на вирубку не було. Всього за якихось 1,5 години від часу виклику приїхав наряд Канівської поліції ІСРПП №3 в складі лейтенанта Перця Дмитра Ігоревича і лейтенанта Ярмоленка Андрія Юрійовича. В ході плідної співпраці з органами МВС складено лист вилучення. Трактор виявився властністю Голови сільради Мотриченка Сергія Михайловича. Техніка і ліс конфісковані і відправлені на штрафну площадку, - написав Андрій Чайка.

Інший активіст Володимир Литвин детально описує ситуацію.

«Нами за пiв дня було затримано 5 вантажівок з краденим лісом. Новий виїзд привів до зустрічі з вантажівкою ГАЗ-53 з номером 22326 КМ. Машина була завантажена дровами з акацiї. Злiва в лiсосмузi порався трактор, ківш котрого був з колодками. Біля трактора було 3 особи, котрi колодки i закидали в цею ківш. Водій виявився нашим знайомим – в минулий раз ми вже затримували його з краденим лісом. Ніяких документів на вирубку у нього знову не виявилося…

«Хто вам дав вам право рубати ліс?» - Запитали ми робочих. «Голова» - відповіли вони. Зрозуміло, нам тут же було заявлено, що ліс вирубують з благою метою – роздачі дров АТОшникам. Те ж саме нам говорили і в минулий раз, коли ми затримували вантажівки з краденим лісом. Створюється враження, що все, що розкрадається в Україні, нині розкрадається з патріотичною метою допомоги героям АТО.

На місці випилки ми нарахували 55 пеньків. 55 здорових дерев було знищено тільки днями заради наживи голови Пшеничникiв і його спільників.

Була викликана поліція, яка і склала протокол. Трактор, машина і бензопили заарештовані, сподіваємося, що така ж доля спіткає батька і сина Мотріченко. В даний час ведеться слідство», - йдеться у повідомленні Литвина.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Селюк 27.02.2017 16:01
Просто сплатити штраф з усіма обтяженнями. АЛЕ-сплатити.І ПОВІДОМИТИ всіх у селі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Водолаз 27.02.2017 14:47
Розстріляти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100