b5d7609321c213de98af5008d089a5ad На сьогоднішній прес-конференції міський голова Черкас Анатолій Бондаренко прокоментував ситуацію із тими кредитами, які місто запозичувало у Європейському банку реконструкції і розвитку. За його словами, така співпраця зробила місто заручником ситуації.

- Співпраця з ЄБРР зробила Черкаську міськраду заручниками коливання курсу. Ми взяли кредити на наші комунальні підприємства Черкаситеплоенерго і Черкасиводоканал. І ці підприємства не змогли платити за кредитами, ми брали по 5, а віддаємо по 27. Кредит у розмірі 10 млн євро це, як на мене, нераціональне використання коштів. Якби було прийняте Нацбанком рішення про те, що кредити беруться лише в національній валюті, а так… Я думаю, що потрібно працювати власними силами, або залучати наші українські банки, наприклад, Укргазбанк. Я вважаю, що нормальна кредитна ставка це 2-3 %, в іншому ж разі - ми рік працюємо на курсову різницю.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Дмитро 01.03.2017 20:22
Якби да якби... Толян, щоб українські банки могли давати кредити в гривні під 2-3 проценти потрібно менше красти і розвивати економіку. Ті пацани, що працюють з тобою в команді, прийшли зовсім з іншою метою. А де взяти інших пацанів? Мабуть їх в Україні вже немає, а якщо і знайдуться - то їх там швидко приберуть до рук. Коло замкнулось?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Вкладник 01.03.2017 19:02
наприклад, Укргазбанк.
а потім можнв сміливо писади і Родовід банк, через який газова принцеса Тимошенко 900 мільйонів доларів десь загубила
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 иван 01.03.2017 18:18
КАрася евроинтегратора продать в рабство вместе с его семьёй и другом а также Одарича в придачу которые раскидали деньги ЕБРР по карманам и город банкротом сделали а теперь кредиты и проценты по ним нам в тарифы засовывают.Отказаться от ярма как это сделали гордые исландцы и новую Конституцию принять всё равно Крым с донбассом уже тю тю а раздел территориальное устройство вскорости не один раз переписывать придётся с таким подходом еврейской власти в стране
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Громада. 01.03.2017 16:45
Гонтарева звільняє посаду яка напевно відповідає нашому меру. Кредити беруться для того, щоб після їх освоєння відшкодовувати за рахунок економії. До речі,- в Водоканалі все це працює...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100