Основні напрями співпраці у сфері зайнятості були обговорені нещодавно під час робочої зустрічі директора Черкаського обласного центру зайнятості з президентом Черкаської обласної торгово-промислової палати Сергієм Першиним.

З метою ефективної співпраці та координації дій, спрямованих на досягнення спільних цілей у сфері зайнятості населення, ще в грудні 2015 року між сторонами було укладено угоду, яка визначає загальні умови співробітництва щодо підбору працівників у разі наявності вакансій у роботодавців (членів палати) та проведення, у разі необхідності, перенавчання працівників.

Під час розмови Григорій Дендемарченко та Сергій Першин зосередили основну увагу на спільних напрямах роботи, зокрема щодо сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та проведення роз’яснювальної роботи з роботодавцями, стимулюванню роботодавців до збереження існуючих робочих місць, забезпеченню гідних умов праці, своєчасної виплати заробітної плати, в тому числі для працевлаштування слабозахищених громадян і осіб з обмеженими фізичними можливостями та проведенню просвітницької роботи серед шкільної молоді, щодо здобуття професій, які користуються попитом на ринку праці.

фото

За словами Сергія Першина Черкаська торгово-промислова палата сьогодні є одним з потужних центрів ділової активності та бізнес-комунікацій в регіоні і стала ефективним, компетентним діловим партнером багатьох підприємств, організацій, торгово-промислових палат, державних установ як в Україні, так і за кордоном. Для нас дуже важливо тримати неупереджену позицію і бути голосом бізнесу, який працює в Україні, сплачує податки, створює робочі місця, допомагає розвитку економіки. Тому стратегічним напрямком нашої діяльності є сприяння розвитку бізнесу, підприємств та захист їхніх інтересів».

В ході обговорення актуальних питань директор обласного центру зайнятості також зупинився на пріоритетних засадах реформування служби зайнятості щодо задоволення вимог роботодавців шляхом посилення індивідуального підходу до підбору претендентів, впровадження пакету послуг для роботодавців, зокрема електронного сервісу, розширення співпраці з роботодавцями як потенційними надавачами вакансій з метою забезпечення їх зацікавленості в співпраці з службою зайнятості та оперативного укомплектування вакантних робочих місць.

Розповідаючи про впровадженні вже сьогодні інноваційні технології в діяльності служби зайнятості Григорій Дендемарченко повідомив, що: «Послуги служби зайнятості можна отримати в режимі он-лайн. Зокрема, на каналі Черкаського обласного центру зайнятості у мережі YouTube, на офіційній веб-сторінці центру для роботодавців сформований і постійно оновлюється каталог відеорезюме безробітних, у якому вже нараховується майже 100 самопрезентацій. Також діє база відеовакансій та презентацій роботодавців, завдяки яким пошуковці роботи мають змогу обрати різні варіанти працевлаштування й детально ознайомитися з напрямками діяльності та специфікою виробництва більше як 60 підприємств і організацій Черкащини. Окрім того, з метою оперативного укомплектуваннявакансій, в центрах зайнятості організовуються он-лайн співбесіди за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його.

Наприкінці зустрічі керівники підписали план заходів щодо виконання Угоди про співпрацю у сфері зайнятості населення між Черкаською торгово-промисловою палатою та Черкаським обласним центром зайнятості на 2017 рік.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100