реклама

реклама

Відповідно до результатів дослідження, проведеного ГО «Академія стратегічних досліджень», Черкаська область в рейтингу областей за рівнем демократичного розвитку посіла 12 позицію. Це регіон, який відповідає мінімальним стандартам виборної демократії, в якому демократичні інститути нестабільні, а також існують істотні проблеми в сфері захисту політичних прав і громадянських свобод.

Фото

Черкаські результати всеукраїнського дослідження «Індекс демократичного розвитку областей України-2016», проведеного за підтримки інституції National Endowment for Democracy, на прес-конференції в «Новій Добі» сьогодні презентували керівники Академії стратегічних досліджень Сергій Пасічник і Любов Ропало.

Індекс демократичного розвитку встановлювали на основі анкетування експертів – громадських активістів, волонтерів, державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, працівників ЗМІ, правозахисників, адвокатів, підприємців, політичних діячів, соціологів.

Специфікою регіону є виваженість, поміркованість та певна статичність, яка сформована як часом, так і необхідністю виживати поблизу столиці держави.

Позитивний вплив на рейтинг Черкащини мав блок «Міжетнічні та конфесійні відносини», а на пониження загального показника регіону впливали блоки, пов’язані з безпекою, діяльністю поліції та прокуратури, правосуддям, захистом прав людини. Експерти вказують на кадровий голод і непрофесіоналізм новопризначених працівників цих структур, інертність прокуратури і відсутність необхідного досвіду в поліції.

Також, на думку експертів, на Черкащині має місце зростання криміналу з органами місцевої влади, відсутність в людей бажання боротися з корупцією, відтік активних черкащан на фронт.

Карта

Щодо політики експерти вважають, що Черкащина є «регіоном обігравання різних політтехнологій». Серед проблем найчастіше виділяли конфлікти окремих бізнес-груп під час перерозподілу ресурсів, залежність від партійного керівництва з Києва або конкретних партійних спонсорів, низький рівень політичної грамотності та моралі населення, залежність політичних інститутів від джерел фінансування, а в частині політичної активності подекуди згадували про тотальне засилля політичного перформансу.

Серед проблем медійного середовища експерти найчастіше згадують фінансову залежність ЗМІ від власників, низький професійний рівень журналістів. Регіональна журналістика в гонитві за сенсацією, за новинами нагнітаючого змісту переважно позбавлена глибинного, аналітичного змісту та не мотивує до соціально корисного активізму з боку населення.

Сусідні з Черкаською області посідають такі позиції: Кіровоградська – 7-ме, Полтавська – 8-ме, Вінницька – 11-те, а Київська – 20-те місце.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Розум 23.03.2017 10:33
Не може бути у питаннях демократії ніякої "золотої серединки". Демократія або є, або її немає. Усе ішше - політичні маніпуляції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Марина 23.03.2017 08:09
Кто бы сомневался.В нашей области самая самая преданная власть харанта,а харант,как мы знаем не терпит инакомыслие.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100