З метою аналізу результатів роботи служби зайнятості Черкащини протягом І кварталу 2017 року та визначення пріоритетних напрямів діяльності на поточний рік проведено нараду за участю директорів базових центрів зайнятості. Захід проходив на базі Жашківського районного центру зайнятості під головуванням директора обласної служби зайнятості Григорія Дендемарченка.

фото 2

У своєму виступі директор розповів про сучасні тенденції на ринку праці регіону, акцентував увагу на основних завданнях щодо підвищення ефективності обслуговування населення. Аналізуючи результати роботи обласної служби зайнятості протягом січня-березня поточного року він відмітив позитивну тенденцію у напрямку надання послуг клієнтам служби, як роботодавцям, так і незайнятому населенню. «За оперативними даними на цей час вдалося забезпечити роботою понад 8,2 тис. осіб, зросла кількість роботодавців, які співпрацюють із центрами зайнятості щодо вирішення своїх кадрових питань, що сприяє більш динамічному надходженню вакансій та їх укомплектуванню», - відзначив Григорій Дендемарченко.

З огляду на це директор зосередив увагу і на питанні щодо фінансової підтримки з боку служби зайнятості при створенні нових робочих місць. За його словами саме «Співпраця роботодавців і служби зайнятості є одним із головних пріоритетів реалізації державної політики зайнятості. В сучасних умовах це передбачає сприяння забезпеченню ефективної зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць та належних умов для розвитку підприємництва, запобігання безробіттю. Станом на 31.03.2017 за сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано на нові робочі місця 99 безробітних з виплатою компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску».

Сприяння працевлаштуванню колишніх учасників АТО – є також одним із важливих напрямків роботи обласної служби зайнятості Тільки з початку 2017 року послугами служби скористалися 1 994 безробітних, з числа демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО, з них працевлаштовані 192 особи. Директор наголосив, що питання працевлаштуванню учасників АТО, особливо осіб з інвалідністю, повинно знаходитися на особливому контролі керівництва базових центрів зайнятості. На сьогодні в області запроваджено поіменний моніторинг надання цій категорії адресних соціальних послуг та проведення їх супроводу після працевлаштування.

Залучення безробітних до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру також залишається одним з основних напрямків роботи на 2017 рік. За сприянням базових центрів зайнятості залучено до участі у відповідних роботах 2 638 осіб.

Питання щодо сучасних форм та методів роботи служби зайнятості Черкащини з роботодавцями висвітлила під час виступу, в режимі скайп-зв’язку, заступник директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна. За її словами залученню роботодавців до співробітництва зі службою зайнятості повинна передувати організація активної інформаційно-роз’яснювальної роботи з надання послуг служби зайнятості роботодавцям. Окрему увагу вона звернула на впровадженні в усіх базових центрах зайнятості регіону нових ефективних механізмів самопрезентації, як роботодавців так і пошукачів роботи в режимі он-лайн – це використання відеорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців та співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його: «На цей час на офіційній веб-сторінці обласного центру зайнятості, сторінці у мережі Facebook та каналі у мережі YouTube для роботодавців сформований і постійно оновлюється каталог відеорезюме безробітних, у якому вже нараховується 150 самопрезентацій. Також діє база відеовакансій та презентацій роботодавців, завдяки яким безробітні мають змогу обрати різні варіанти працевлаштування й детально ознайомитися з напрямками діяльності та специфікою виробництва понад 60 підприємств і організацій Черкащини. Тільки з початку поточного року в центрах зайнятості було проведено 94 он-лайн співбесіди за участю 76 роботодавців регіону».

Директор Жашківського районного центру зайнятості Марія Штунь поділилася досвідом роботи з працевлаштування демобілізованих учасників АТО, презентувала комплекс послуг, які надає служба зайнятості, колишнім військовослужбовцям та запропонувала до перегляду ряд відеосюжетів про успішні історії військових після повернення їх на мирну територію.

Про співпрацю з Білозірською об’єднаною територіальною громадою, яка являється однією з перших об’єднаних територіальних громад, не тільки в області, але і в державі, розповів директор Черкаського районного центру зайнятості Олександр Гриценко.

В рамках проведення наради всі учасники взяли участь у виїзній робочій зустрічі з керівниками успішних підприємств Жашківського району – товариств з обмеженою відповідальністю «Напої Плюс» та «Жашківська кінно-спортивна школа». Під час зустрічей з представниками роботодавців директор Жашківського районного центру зайнятості Марія Штунь коротко поінформувала присутніх про діяльність підприємств та співпрацю з центром зайнятості щодо укомплектування вакансій з урахуванням виробничих потреб.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100