реклама

реклама

Начальники відділів інформаційної політики та комунікацій з громадськістю райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення періодично підвищують професійну компетентність в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У сучасному світі, характерною ознакою якого є швидкий розвиток інформаційних технологій та продукування інформації, найважливіше значення у суспільному і політичному житті кожної країни має державна інформаційна політика, яка представляє собою специфічний вид публічного управління з регулювання інформаційних відносин. Виступаючи важливим інструментом формування громадської думки, інформаційна політика сприяє визначенню напрямків розвитку суспільства та забезпечує внутрішньополітичну стабільність держави.

Нині для службовців цієї категорії передбачено проведення короткострокового тематичного семінару, програма якого розроблена із урахуванням основних завдань, що стоять перед фахівцями відділів інформаційної політики та комунікацій з громадськістю райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, а саме – ефективна реалізація державної політики на території області в інформаційній і видавничій сферах, а також з питань комунікацій з громадськістю; сприяння взаємодії облдержадміністрації, райдержадміністрацій з політичними партіями, громадськими об’єднаннями, засобами масової інформації, видавництвами; організація доступу до публічної інформації в облдержадміністрації та райдержадміністраціях.

Серед питань, що виносяться для обговорення – шляхи реалізації в області державної політики в інформаційній, видавничій сферах; сприяння розвитку інформаційного суспільства; сучасні форми та методи роботи прес-служби органу влади у взаємодії із ЗМІ; особливості інформаційного наповнення офіційного веб-сайту та сторінки в соціальних мережах органу влади; реформування комунальних друкованих ЗМІ в Україні й області; конституційно-правові аспекти доступу громадян до інформації; реалізація пріоритетних напрямів гуманітарного розвитку області; розвиток демократичних компетентностей у працівників органів влади; технічний захист інформації, інформаційна безпека та її місце в системі національної безпеки України.

Крім питань фахового спрямування, начальники відділів інформаційної політики ознайомляться із основними напрямами державної політики України у сфері запобігання корупції та впровадження електронного декларування.

Програму семінару реалізовують керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів виконавчої влади, вищих навчальних закладів.

Про це інформують на сайті Черкаської облради.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Антистец 19.04.2017 10:10
На промывку мозгов стройсь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Цікаво 18.04.2017 23:33
Скоро їх такого навчать, що вони самі з тих семінарів повтікають. Адже інформполітику буде формувати новопризначена вельми одіозна особа - Бебик https://ukr.lb.ua/society/2015/05/07/304243_gromadsku_radu_mininformatsii.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100