У неділю 23 квітня у Шполянській міській виборчій комісії на перше засідання новопризначеного складу комісії з 16 її членів з’явились тільки шість, в той час, як кворум становить мінімум 9 осіб. У свою чергу, голова Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик зазначив, що це свідоме  намагання зірвати вибори до Шполянської ОТГ.

index

Ще 22 квітня, на засіданні Шполянської районної комісії було оголошено постанову ЦВК про дострокове припинення повноважень міської виборчої комісії, (головою якої була представник ВО«Батьківщини» Тетяна Ляшенко) та більшістю в дев’ять голосів обрано її новий склад.

А вже 23 квітня, на перше засідання комісії не з’явились одразу 10 членів. Серед відсутніх: три представники партії  БПП «Солідарність» на чолі з головою новоствореної міської виборчої комісії, «Батьківщина», Радикальна партія Ляшка та Опозиційний блок.

В своєму коментарі, голова Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик зазначив, що це свідоме  намагання зірвати вибори до Шполянської ОТГ.

- Особливо прикро бачити, що серед цих партій є представники БПП, тому що вони, як провладна сила, повинні бути стандартом і гарантом виборчого процесу. КВУ сподівається, що ситуацію буде виправлено. КВУ звертається до цих політичних сил, щоб вони провели роботу зі своїми представниками і забезпечили нормальний виборчий процес, - зауважив Максим Михлик.

Саботаж членів комісіїбуло припинено після втручання у ситуацію керівництва Черкаського обласного осередку БПП «Солідарність». На вечірнє засіданняприйшли голова Шполянської МВК від БПП Богдан Курудз та члени комісії від цієї партії - Георгій Назаренко та Алла Сьобко, що дало можливість зібрати кворум та забезпечити правомірність комісії.

Як наслідок, на засіданні було прийнято низку рішень, на яких наполягала у своїй постанові Центральна виборча комісія. Зокрема, скасовано реєстрацію одного кандидата в депутати Шполянської міської ради, а також двох кандидатів самовисуванців на посаду Шполянського міського голови.

Проте, після підготовки відповідного пакету документів за результатами засідання виявилось, що відсутні ключі від сейфу де зберігається печатка Шполянської МВК та документи комісії. Колишня голова виборчої комісії від ВО «Батьківщина» Тетяна Ляшенко не з’явилась на засідання комісії аби передати печатку, ключі від сейфу та відповідні документи новому голові.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Звідки кошти? 25.04.2017 09:38
[quote name="Манія величчя"]А на сайті КВУ, Черкаський обласний осередок ВГО КВУ, Черкаська обл. (Михлик Максим Миколайович)
Поштова адреса: 18000, м. Черкаси, вул. (Ільїна), 266/2 к.1 , вимагають від всіх а самі навіть назву вулиці не поміняли.
"голова Черкаської обласної організації КВУ", а потрібно було написати Голова Черкаського осредку Всеукраїнської Громадської організації. Всього навсього ГО яких мульйон, якщо за прозорість ВГО КВУ, то звідки кошти на діяльність? Де заробляєте кошти на життя?
А звідки кошти у Громадської організації , для розміщення статейок, для відряджень , досліджень? Хай Громадська організація оприлюднить звідки кошти, і МИ зрозуміємо Хто вони
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 депутат 24.04.2017 17:34
Така ситуація є прогнозованою, члени комісії свідомо сіють недовіру до виборчого процесу, як можна довірять таким свій голос, тому гнать потрібно і членів комісії і партії. Не вже в країні немає порядних людей, що довіряють таким пройдисвітам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 За чесні вибори 24.04.2017 17:31
Вибори пройдуть нормально , народ вибере й виборе тих ХТО їм по душі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Манія величчя 24.04.2017 17:04
А на сайті КВУ, Черкаський обласний осередок ВГО КВУ, Черкаська обл. (Михлик Максим Миколайович)
Поштова адреса: 18000, м. Черкаси, вул. (Ільїна), 266/2 к.1 , вимагають від всіх а самі навіть назву вулиці не поміняли.
"голова Черкаської обласної організації КВУ", а потрібно було написати Голова Черкаського осредку Всеукраїнської Громадської організації. Всього навсього ГО яких мульйон, а принципи тримайте мене в курсі, отримуєш кошти працюй... Веди боротьбу проти безграмртних представників в ДВК, МВК вчителів багато ...а толку мало покажи як треба без коштів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 ПВУ 24.04.2017 16:51
Цитую Щука:
Європа! Скрізь європа!

Поради виборцям України, в Європі на ДВк сидять не безграмотні бабушки з дедушками, а поліція, підготовлені юристи. А КВУ не пропонує запровадити досвід Європи , а навіщо на рівні безграмотності КВУ може шибати гроші проводячи тренінги. Бездонна діжка... Порада Кву потрібно боротися з причинами , а не наслідками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Хто в неділю працює 24.04.2017 16:46
Сидіти біля компа та диктувати умови М... це одне на працювати на МВК це друге. За ті гроші . що має КВУ можна і в неділю поумнічати. В ФБ м написав тримайте його в курсі. Знайшовся демократичний диктатор. Поїзжай та покеруй...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Щука 24.04.2017 12:53
Європа! Скрізь європа!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100