реклама

реклама

26 січня у сесійній залі Шполянської міської ради відбулася нарада керівників закладів освіти Шполянської міської територіальної громади. Участь у нараді взяли в.о. міського голови Олег Кошовий та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Каландирець.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників та цивільних українців, які загинули під час війни.

423225498_408734265161529_6424520780570340827_n

Одним із питань, яке зараз стоїть на порядку денному для освітян і всіх, хто долучений до освітньої політики, а також хвилює батьків та учнів, є питання реформування старшої школи, згідно з яким учні 10-12 класів здобуватимуть повну загальну середню освіту в ліцеях, і ця освіта буде профільною. Реформа ж передбачає, що в 10-12 класах учні зможуть навчатися або в академічному ліцеї, самостійно обравши предмети певного профілю, або у професійному ліцеї, де водночас здобуватимуть повну загальну середню освіту та певну професію. Коли в учнів, які хочуть вступати й працювати, наприклад, за мовним профілем, не буде роззосередженості на предмети природничого напрямку, за три роки академічного профільного навчання вони зможуть значно поглибити знання, необхідні навички, підготуватися до вступу в заклад вищої освіти (ЗВО) під час занять у ліцеї, а не на додаткових заняттях із репетитором поза його межами. Профільність допоможе покращити якість освіти, результати навчання учнів і підготувати їх до майбутнього навчання в ЗВО та роботи. Тобто від профільності освіти залежить й успішність кар’єри випускника.

Питання перспектив трансформації мережі закладів загальної середньої освіти у Шполянській міській територіальній громаді відповідно до реформи старшої школи було ключовим і на нараді. Начальник відділу освіти Шполянської міської ради Оксана Різник наголосила на тому, що до травня цього року необхідно визначитися з мережею ліцеїв нашої громади, подати пропозиції до регіонального плану. Оксана Анатоліївна презентувала присутнім результати проведення моніторингу серед учнів, педагогічних працівників та керівників закладів загальної середньої освіти громади щодо їх готовності до навчання та роботи в умовах нової профільної школи.

На нараді також розглянуто питання дотримання норм законів України «Про інформацію», «Про захист персональних даних» та деякі аспекти проведення атестації педагогічних працівників у 2024 році.

Завідувач сектору з організації харчування Алла Скляр розповіла про особливості організації харчування в закладах освіти у 2024 році.

Освітяни нині беруться за вирішення складних питань у громаді, уміють навчатися одне в одного, змінювати й змінюватися. Так формується культура саморозвитку й поваги в колі педагогів, уміння впевненіше долати труднощі.

Шполянська міська рада об'єднаної територіальної громади

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100