реклама
Sucurity Police

реклама

У разі укрупнення районів жителі Кам’янського району хотіли б об’єднатися з Черкаським і Чигиринським. Про це йшла річ на робочій зустрічі щодо вивчення проекту Закону України «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж», яка відбулася 15 травня 2017 року під головуванням голови Кам’янської районної ради Сергія Сундукова та першого заступника голови Кам’янської райдержадміністрації Богдана Солошенка.

1495010545_kam

Про це повідомляють «Новини Черкас».

На засіданні були присутні: депутати районної ради, сільські голови, працівники апарату районної ради. Ознайомившись із запропонованим законопроектом, присутні обговорили свої пропозиції та зауваження до нього.

Зокрема, звучали окремі пропозиції щодо можливості вивчення питання об’єднання районів сусідніх областей. Також присутніх непокоїло невпорядковане сучасне «земельне» законодавство (розпорядником землі повинна бути громада району, в межах якої вона знаходяться). Проведення реформи децентралізації влади в сучасних умовах також залишає невизначеною бюджетну, соціальну, медичну та інші сфери життєдіяльності районів, які об’єднаються. Також залишається непрозорою вертикаль управління та розподіл функціональних обов’язків між адміністративним апаратом та органами місцевого самоврядування.

Крім цього, присутні дійшли спільної думки в тому, щоб у разі прийняття закону подати пропозицію щодо вивчення питання можливості утворення нового територіального утворення шляхом об’єднання в один район нинішніх територій Кам’янського, Черкаського, Чигиринського районів.

Також було прийнято рішення ініціювати на черговій сесії районної ради прийняття звернення до депутатів Черкаського і Чигиринського районів щодо можливого об’єднання територій Кам’янського, Черкаського, Чигиринського районів та створити ініціативну групу щодо напрацювання і вивчення даного питання в контексті проведення адміністративно-територіальної реформи з керівництвом та за участі представників громад Черкаського, Чигиринського районів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Валентин 18.05.2017 11:36
це знову компанейщина?а як це було при Хрущову в області?давайте спочатку в 2р скоротимо райони.подивимось що вийде.а не зразу в 4рази.тільки райлікарні залишити.можна і в смт виконкоми міські з рда обєднати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100