реклама

реклама

У вівторок, 23 травня колектив Чорнобаївського РЕМу вступив у безтерміновий страйк. Щоб в черговий раз привернути увагу, як центральної влади так і районної, енергетики прийшли з плакатами під стіни будівлі Чорнобаївської РДА. Мітингувальники поспілкувалися з головою райдержадміністації Сергієм Джоболдою. Про це «Прочерку» повідомив голова профкому енергетиків Юрій Батурін.

index

– Ми вже використали всі важелі впливу, щоб привернути увагу до проблеми енергетиків області і у нас уже нічого не залишилося. Дуже важко уявити, який може після цього наступити колапс. До п’ятниці ми беремо тайм аут і якщо нічого не зміниться, з понеділка будемо вдаватися до більш рішучих дій, – зазначив Юрій Володимирович.

Люди повідали голові РДА про те, що у РЕМі грошей немає навіть на бензин, витратних матеріалів немає, виїжджати на виклики фактично неможливо.

– Всі вже знають, що енергетики сидять 5 місяців без зарплати. У нас щодня звільняється по 2 особи. І це висококваліфіковані люди. Ми зверталися в райраду, та там сказали, що це не їх питання. Згодом державна комісія нам роз’яснила, що не знайшла способів вирішення питання. Тож ми і оголосили про страйк, витримавши всі законодавчі вимоги і заручившись підтримкою 98% колективу. Повідомили про це райраду і сільради. Голова вислухав страйкарів і натомість пообіцяв найближчим часом скликати позачергову сесію районної ради, – зазначив Батурін.

До речі, через зламану гілку, яка впала да електропровода, проблеми з отриманням електроенергії мав Іркліїв, Скородистик, Червоногірка. За словами голови місцевої профспілки енергетиків, в Ірклієві з електроенергією мала проблеми філія райлікарні.

– Розпочалися дзвінки, скандали. Ми не порушували закон, мали ще час на відновлення, та йдучи назустріч людям, приїхали пошвидше, все полагодили. Однак це дається нам досить складно через економічну скруту. Тож у разі серйозної аварії на лінії ми не зможемо відновлювати електропостачання допоки не будуть виконані наші вимоги, – зазначив Батурін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100