реклама

реклама

Міська влада придбала для людей з обмеженими фізичними можливостями спеціальне таксі. Щоправда, без спецпідйомника.

У Черкасах незабаром запрацює таксі для людей з обмеженими фізичними можливостями, прикутими до інвалідного візка. За кошти міського бюджету в рамках загальноміської програми «Турбота» вже придбано мікроавтобус «Газель», який коштував 160 тисяч гривень. Проте, для того, аби інва-таксі повноцінно запрацювало, необхідно оснастити автомобіль спецпідйомником – а це близько 30 тисяч гривень. Вже є домовленість про виконання цих видів робіт зі спеціалізованим підприємством у Полтаві, яке має ліцензію на установку подібного обладнання. Про це інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник розповів, що інва-таксі – це  соціальний проект, що відбувається за сприяння міського голови Сергія Одарича.


– Таке спеціальне  таксі  реалізовує не лише транспортні, але й низку соціальних проектів. Зокрема дає змогу людям з обмеженими можливостями краще адаптуватись до сучасного життя: бувати у кіно, частіше зустрічатись з друзями, відвідувати виставки чи інші культурні та розважальні заходи, – зауважив Олег Михайлович.

За його словами, донині в Черкасах не було нічого подібного. Для людей, прикутих до візка, фактично не існувало можливості їздити транспортом.  Оскільки жоден таксопарк в місті не має спеціально обладнаних машин.

Планується, що таке таксі обслуговуватиме виключно інвалідів-візочників, які  не мають змоги  користуватись звичайним транспортом. Нині розглядається можливість передбачити в міському бюджеті на наступний рік кошти для того, аби послуги інва-таксі були безкоштовними.

Довідка
У Черкасах проживає близько 21 тисячі інвалідів, із них майже шістсот - візочники.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Сергій Слинько 09.12.2011 22:33
Здивований!
Згадую 2008 рік, коли тими ж Одаричами та Стадниками була штучно загальмована купівля аж 2 таких авто, на які доречі кошти передбачені бюджетом були, однак була і інша потреба їх використання :sad: .
Інша ж пропозиція 2010 року івалідів-візочників спільно з власниками служб таксі про пільгові перевезення громадян на інвалідних візках теж загальмована була Одаричами. Розклад, наскільки памятаю, був таким: служба таксі робить знижку 50%, інші 50 ділять між собою інвалід та міська влада. Окрім пустих обіцянок Одарича нічого не сталося...
А тепер поширють серед ЗМІ анонси про те, які хороші Одарич і Стадник! Тільки-но замовчують особливості подальшого обслуговування інва-таксі та пояснюють потребу ції автівки виключно "культурними та розважальними заходами", забуваючи про відсуиність наразі можливостей для інвалідів на візках елементарного пересування містом з ціллю доступу до медично-оздоровчих та адміністративни х закладів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100