реклама

реклама

2 червня 2017 року на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення стосовно реєстрації випадку захворювання на ботулізм мешканки с.Микільське Полтавського району Полтавської області, ймовірно пов’язаного з продукцією виробництва ФОП Сидоренко І.З. м.Черкаси.

В зв’язку із зазначеним, відповідно до Законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», фахівцями Держпродспоживслужби  області в рамках проведення санітарно-епідеміологічного розслідування зазначеного випадку захворювання на ботулізм проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарних, ветеринарних норм і правил у рибопереробному цеху ФОП Сидоренко І.З. за адресою: м.Черкаси, проїзд Енергобудівельників, 26.

На момент перевірки будь-які відомості (журнал вхідного контролю сировини, результатів контролю виробництва продукції, технологічні журнали, копії товарно-транспортних накладних, документів про безпечність та якість, та ін.) щодо виробництва риби в’яленої відсутні. В зв’язу з цим, встановити факти виготовлення та реалізації продукції даного підприємства (асортимент, кількість, місця відправлення та ін.) неможливо. Підприємство фактично працює незаконно, без наявного експлуатаційного дозволу, як це передбачено Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», з грубими порушеннями вимог санітарного та ветеринарного законодавства (незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, недотримання поточності технологічних процесів, правил особистої гігієни, відсутність відомчого лабораторного контролю, та ін.).

Враховуючи означене, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області матеріали перевірки передані в прокуратуру області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100