Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко розповів про наслідки буревію на Черкащині: збитки становлять 400 мільйонів. При цьому губернатор запевнив, що зараз ситуація під контролем, адже було поставлене завдання найперше забезпечити електроенергією інфраструктурні і соціальні об’єкти: водогони, очисні споруди, лікарні тощо.

– Є райони, де поруйнувало житло людям і їм немає де жити. Для вирішення питання потрібні ресурси. Ми вийшли напряму на виробників шиферу, будівельних матеріалів. Працюємо в борг, адже щоб задіяти резервний фонд, потрібна ціла бюрократична процедура. Я спілкувався з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, щоб максимально допомогти з коштами з Резервного фонду, але потрібен цілий ряд документів. Це і акти, і проектно-кошторисна документація. Це все час. А в нас всього, за інформацією синоптиків, є тиждень. Для цього, щоб не чекати бюрократичного вирішення питання, вже працюємо так, як ми будували фортифікаційні споруди. Інші райони надають будівельні матеріали, допомагають будівельні бригади. Адже насамперед потрібно допомогти людям. В цілому, збитки від негоди становлять близько 400 мільйонів гривень. Посівів постраждало 25 тисяч гектарів, розкриті дахи в молочно-товарних фермах, комплексах, – зазначив Ткаченко.

DSC_0073

Щодо агропромислових комплексів, то, за словами пана Ткаченка, відповідна допомога від держави може бути лише протягом бюджетного року. Поки що інших можливостей не існує.

– До мене вже фермери звернулися. У них практично все постраждало. А треба розраховуватися за паї тощо. Ми проситимемо на нашому рівні, звертаючись до органів місцевого самоврядування, щоб надали максимальну відстрочку – і влада, і люди по паях. Без допомоги на державному рівні буде все важко, – зазначив Юрій Ткаченко.

Нагадаємо, від буревію, що пронісся цими вихідними Черкащиною, найбільше постраждали Золотоніський район і місто Золотоноша, Чорнобаївський район і селище Чорнобай, Уманський і Черкаський райони.

Було знеструмлено 181 населений пункт. Зараз залишилося відновити електропостачання в 51 населеному пункті. Найбільше – 43 – в Золотоніському районі. Для цього залучено всі служби. У Чорнобаївському і Золотоніському районах збільшено кількість бригад обленерго.

Найбільш постраждала Золотоніщина відновлюється. Частина підприємств і організацій підключена вже до електрики, і основні бюджетоформуючі підприємства там працюють. Електропостачання всієї Золотоніщини планують відновити до кінця тижня.

Зараз, за словами Ткаченко, щогодини ситуація змінюється.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #10 103 06.07.2017 12:15
Цитую ТЫЧА:
Юрець сидить витріщив "баньки" пернелдякані

Зі специфічними помилками ти пишеш, - справді як "пернелдяканий" :lol:
Психіатру було б про що з тобою поговорить, "ТЫЧА" - починаючи від твого примітивного ніка-поганяли, яку ти сам собі вибрав ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 Бу-га-га-га 06.07.2017 09:17
Що цей переляканий Юрко може вирішувати,тим більше, що всі важлиаві питання по його бізнесу вирішує Казарян і всі про це давно знають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 федор принципиальный 05.07.2017 08:57
Критика верная,а в кресле продолжает сидеть и прикидывает как увеличить цены на продукты в своих лавках,буревий ведь за викном,на Кединой Горе порядок,юра ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 ТЫЧА 04.07.2017 18:06
ОкулістЕ,а ти напевно дебіл,якшо не побачив що Юрець сидить витріщив "баньки" пернелдякані,бу цімто в штани наклав...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Микола Небелиця 04.07.2017 17:15
Пані, Світлано, навіщо Ткаченяну ващ Чорнобай,якщо є село Коробівка обласного підпорядкування ..воно набагато важливіше...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Окуліст 04.07.2017 16:41
"Буркацький", безвідносно до особистостей: з чого ти взяв, що очі - "перелякані"? :lol:
Протри свої власні очі - і подивися ще раз. Чи просто тобі захотілося щось гавкнуть? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Світлана 04.07.2017 16:38
Цитую Бух.:
Гоаорить він гарно... алеж на ділі то все зовсім не так.... В садових кооперативах вокруг Чапаєвки (Благодатне) - світла так і нема!!!!

Чорнобай без света, без связи, без крыш и заборов. Не убраны, даже поваленные деревья, на подъезде к городу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Шиятий 04.07.2017 16:13
Да... дійсно ти прав Валєра на рахунок зляканих Юркових очей..він взагалі не знає, що робиться в області
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Бух. 04.07.2017 15:29
Гоаорить він гарно... алеж на ділі то все зовсім не так.... В садових кооперативах вокруг Чапаєвки (Благодатне) - світла так і нема!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Буркацький В. 04.07.2017 14:38
Такі злякані очі, які дають зрозуміти, що цей керівник не знає що робити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100