реклама

реклама

На Чигиринщині реконструюють Козацький хутір XVII століття. У селі Стецівка уже 12 років краєзнавці та волонтери відбудовують стародавнє поселення. Допомагає черкащанам відновити втрачену історичну спадщину польський майстер. Усі роботи ентузіасти проводять за власний кошт, інформує ЧСН телеканалу «Рось».

Козацький хутир

61-річний поляк Ян Жонса ділиться досвідом зведення даху з очерету. Майстер відбудовував історичні поселення майже у 10-х країнах світу. В Україну польський фахівець приїхав за власним бажанням та працює тут безкоштовно.

Відновлюють козацьку історичну спадщину краєзнавці та волонтери. Вони уже самостійно відбудували дві оселі і кілька комор поселення. На часі – зведення хати священика.

У XVII столітті на цій території був хутір-зимівник запорізького козака Стеценка. Нині ж стародавнє поселення збирають майже по цеглинах. Так із Золотоніського району сюди перевезли трьохсотлітню козацьку церкву. На її внутрішнє оздоблення досі шукають кошти та розробляють подальші план відбудови.

Відбудовують краєзнавці хутір уже більше 10-ти років, проте, коли його відкриють для туристів – невідомо. Для завершення будівництва необхідно ще 5 мільйонів гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100