реклама

реклама

Вчора надвечір на ділянці реконструкції колектора водовідведення в Золотоноші закінчилося засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Міські посадовці та комунальники спільно з фахівцями ОДА і рятувальниками узгодили подальший план дій щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації, котра загрожує Золотоноші у зв’язку із зупинкою робіт на колекторі, інформує «Золотоноша.ck.ua».

DSC_8230-870_650

Цими днями на місці відбуваються складні перемовини із фахівцями та підрядником, вирішується питання фінансування термінових робіт, які слід виконати біля будівлі податкової.

Ситуація довкола реконструкції системи водовідведення зайшла в глухий кут протягом декількох останніх місяців, адже роботи на стратегічному об’єкті через політичні скандали фактично зупинилися. Підрядник, який здійснював заміну системи в 2017 році авансом, наразі лишився і без фінансування, і без проектної документації. Усі папери були вилучені раніше в рамках слідства, ініційованого народним депутатом Владиславом Голубом. Тоді, нагадаємо, було відкрито кримінальне провадження щодо реконструкції самоплинного колектора на вулиці Шевченка. На думку парламентаря, місцеві комунальники незаконно освоїли 30 мільйонів гривень, сплативши держкоштами фактично невиконані роботи. Відповідно до ухвали суду, протягом трьох січневих тижнів фахівці проводили контрольні обміри фактично виконаних будівельних робіт на об’єкті. Це передбачало, зокрема, ревізію по документах: наданих «Водоканалом» та вилучених Головним управлінням Нацполіції в області. Жодні аудиторські перевірки порушень поки що не знайшли.

Разом з тим, сам процес лишився в підвішеному стані. Після численних нагадувань про розкрадання коштів фінансування фактично припинене, а сама система вже буквально тріщить по швах. Зафіксовані декілька нових просідань на центральній вулиці, котрі в будь-який момент можуть утворити нове провалля. Ймовірна ж катастрофа полягає в тому, що вся техніка для перекачки відходів вже задіяна на ділянці біля будівлі податкової. Крім того, поступово починають підтоплюватися підвали багатоповерхових будинків, що теж зовсім не додає оптимізму.

Рецепт виходу із ситуації шукали вчора і вже досягнуто чіткі домовленості між міською владою, обласною та виконавцем робіт. Роботи активно відновлюються завтра, а гарантом того, що підрядник таки отримає кошти за роботу, виступив депутат обласної ради Віктор Полозов.

Про свої успіхи в роботі на окрузі того ж вечора нагадав і сам народний депутат, оприлюднивши список об’єктів Золотоніського й Канівського районів, на які Уряд направить кошти начебто за його сприяння. Про колектор чомусь не згадав.

Фото: Алла Капля

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100